Fenerbahçe 2-0 Kayserispor

Fenerbahçe 2-0 Kayserispor

Süper Lig'in 21. hafta kapanış maçında Fenerbahçe, Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda ağırladığı Kayserispor'u 2-0 yenerek hem zirve takibini sürdürdü hem de 14 Şubat Sevgililer Günü'nde taraftarına 3 puan hediye etti.

Sarı-lacivertli ekibe galibiyeti getiren golleri 3. dakikada Mamadou Niang ve 60. dakiakda Diego Lugano kaydetti.

Bursaspor'un puan kaybettiği haftada eline geçen avantajı iyi kullanan Fenerbahçe ligde puanını 45'e çıkararak averajla 2. sıraya yerleşti ve zirve takibini sürdürdü. 39 puanda kalan konuk takım ise 4. sırada yer aldı.

Bir dönem Fenerbahçe forması giyen Kayserispor'un kalecisi Volkan Babacan karşılaşmanın 3. dakikasında topu oyuna sokmak isterken sarı-lacivertli futbolcu Özer'in önüne bıraktı. Özer'den topu alan Mehmet Topuz ortasını yaptı ve Niang'a da boş kaleye topu bırakmak kaldı.

LİGDE SON 5 MAÇI DA KAZANDILAR


Fenerbahçe, Kayserispor galibiyetiyle Spor Toto Süper Lig'de üst üste 5. maçını da galibiyetle tamamladı.

Sarı-lacivertliler, ligde 16. haftada Ankaragücü'ne 2-1 yenildikten sonra arka arkaya yaptığı 5 maçtan da galibiyetle ayrıldı.

10 YIL SONRA 2. YARIDA 4'TE 4


Ligin ikinci yarısında yaptığı 4 maçı da kazanan Fenerbahçe, 10 yıl sonra ikinci yarıda 4'te 4 yaptı.

Sarı-lacivertliler, son olarak şampiyon olduğu 2000-2001 sezonu 18, 19, 20 ve 21. hafta maçlarını kazanarak, 4'te 4 yapmıştı.

LUGANO SARI KARTA “DUR” DEDİ


Fenerbahçe'nin Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Beşiktaş ile yapacağı maç öncesi sarı kart ceza sınırında olan futbolcusu Lugano, Kayserispor maçını temkinli oyunuyla kart görmeden geride bıraktı.

Ligin ikinci yarısında bundan önceki Medical Park Antalyaspor, Trabzonspor ve Manisaspor maçlarında üst üste kartlar görerek ceza sınırına gelen Uruguaylı futbolcu, Kayserispor maçını pas geçerek Beşiktaş maçında cezadan kurtuldu.

 

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.