Fenerbahçe Avrupa'da Uçuşa Geçti

Fenerbahçe Avrupa'da Uçuşa Geçti

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'ndeki 4. maçında AEL Limassol'u 2 golle yenmeyi başardı.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi C Grubu 4. maçında konuk ettiği Kıbrıs Rum Kesimi temsilcisi AEL Limassol'u 2 - 0 yenerek puanını 10'a yükseltti.

Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri 11. dakikada Kuyt ve 40. dakikada da Moussa Sow kaydetti.

FENERBAHÇE'YE SADECE 1 PUAN YETİYOR

Fenerbahçe, Avrupa Ligi'nde yoluna kayıpsız devam etti. C Grubu'nda haftaya 3 maçta 7 puanla lider giren sarı lacivertliler, 1 puanlı grup sonuncusu Limassol'ü Kıbrıs Rum Kesimi'nin ardından Kadıköy'de de mağlup etti. Kuyt ve Sow'un ilk yarıda attığı gollerle mücadeleyi 2-0 kazanan Fenerbahçe puanını 10'a çıkarıp, liderliğini sürdürdü.

Fenerbahçe'nin takipçileri Marsilya ve Mönchengladbach da 2-2 berabere kalınca 5'er puanla 2. ve 3. sırada yer almayı sürdürdüler. Sarı lacivertli temsilcimiz kalan 2 maçını bu takımlarla oynayacak ve 2 maçta sadece 1 puan alsa dahi gruptan çıkacak.

Fenerbahçe Avrupa Ligi'nde bir sonraki maçını 22 Kasım'da Marsilya ile deplasmanda oynayacak.

KOCAMAN: İHTİYACIMIZ VARDI

Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman, maç sonu açıklama yaptı. Kocaman şöyle konuştu:

"Bugünkü maçın bizim açımızdan en önemli tarafı 4. maç sonunda 10 puanı yakalamak ve pozisyonumuzu pekiştirmekti. Bunun yanı sıra UEFA Avrupa Ligi'nden de öte sıkıntılı bir periyottan geçerken özellikle çok uzun bir süre sonra kadın - erkek bütün taraftarların bulunduğu bir ortamda, takımla taraftar arasındaki biraz kaybolmaya yüz tutan bağı kuvvetlerdirmek için bu galibiyete fazla ihtiyacımız vardı. Hem 3 puan olarak bu anlamda 10 puana ulaştık ve önemli bir adım attık grupta."

TARAFTARIN KATKISI

En önemli gücümüzün taraftar olduğunu söyledim. Taraftar popülizmi olarak düşünülmesini istemem ama doğru. Yıllar boyunca iten en önemli güç taraftar. Futbol takımları için en önemli şeylerden birisi moral gücü ve özgüven. Bu galibiyetlerle bunu sağlayacağız. Bu galibiyeti Orduspor maçıyla bağlayabilirsek yüksek bir enerjiye çıkacağımızı düşünüyorum. İyiye gidişin daha hızlı şekil alacağına inanıyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

EGEMEN KADRODA YER ALMADI

Fenerbahçe, AEL Limassol karşısında Egemen Korkmaz'dan yoksun çıkarken, durumları şüpheli olan Mehmet Topuz ve Raul Meireles karşılaşmada ilk 11'de sahaya çıktılar. AEL Limassol'da ise Theophilou karşılaşmaya yedek başlarken , Araujo ve Junior kadroda yer almadılar.

haberler.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.