Fenerbahçe Celtic maçının sonucu ve özeti

Fenerbahçe Celtic maçının sonucu ve özeti

UEFA Avrupa Ligi A Grubu son maçında, Fenerbahçe, Celtic ile 1-1 berabere kalarak 2. tura çıkmayı başardı. Gruptan olarak 2. olarak çıkan Fenerbahçe, seri başı olmayan takımların torbasında yer alacak.

UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda son hafta Fenerbahçe evinde konuk ettiği hedefsiz Celtic'e puan verdi. Markovic'le öne geçen, Diego atılınca bocalayan Kanarya beraberlik golü sonrasında oyunu tutmayı bildi, son 32'ye seribaşı olamasa da gitti.

UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda Fenerbahçe, Celtic'i ağırladı. Sarı-lacivertliler, 39'da Markovic ile öne geçti. Diego Ribas, 67. dakikada topsuz alanda rakibine tekme atınca Fenerbahçe 10 kişi kaldı. 78'de İskoçlar Commons ile skoru eşitledi. Maçta başka gol olmayınca Kanarya, 9 puanla grupta olarak 2. olarak 2. tura yükselmeyi başardı.  

Tur atlamak için beraberliğin bile yettiği karşılaşmaya Fenerbaheçe hızlı başladı. Bir çok pozisyondan yararlanamazken 39. dakikada Lazar Markoviç sahneye çıktı ve takımının soyunma odasına 1-0 önde girmesini sağladı.

2. YARI SKORU KORUMAYA ÇALIŞTI

Mücadelenin 2. yarısına da Fenerbahçe hızlı girdi. Kaçan pozisyonların ardından 67. dakikada Diego kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı.

Kırmızıdan sonra baskıyı arttıran Celtic, 75. dakikada Commons ile skoru 1-1'e getirdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Fenerbahçe adını son 32'ye yazdırdı.

Fenerbahçe

MAÇTAN NOTLAR

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, UEFA Avrupa Ligi A Grubu son maçında Celtic karşısına takımını, ilk 11'de 3 değişiklik yaparak sahaya sürdü. Ülker Stadı'nda İskoç temsilcisiyle yapılan maçta Pereira, sakat ve cezalı oyuncuların çok olması nedeniyle zorunlu değişikliklere gitmek durumunda kaldı. Portekizli teknik adam, sarı kart cezalısı Luis Nani ve Simon Kjaer'in yerine Abdoulaye Ba ile Lazar Markovic'i oynattı. Sarı-lacivertlilerde bu iki zorunlu değişikliğin yanı sıra, Avrupa kupası maçlarında alışıla geldiği üzere kalede Volkan Demirel'in yerine yine Brezilyalı file bekçisi Fabiano Ribeiro'ya görev verdi.

FENERBAHÇE'DE 6 EKSİK

Fenerbahçe, Celtic karşısına 6 futbolcusundan yoksun çıktı. Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları nedeniyle Robin van Persie, Volkan Şen, Raul Meireles ve genç oyuncu Hakan Çinemre bu kritik maçın kadrosunda yer alamadı. Molde maçında gördükleri sarı kartlarla cezalı duruma düşen Simon Kjaer ile Luis Nani de Celtic karşısında kadroya giremediler.

YEDEK KULÜBESİNDE İKİ GENÇ

Fenerbahçe'de sakat ve cezalı futbolcuların fazla olması nedeniyle teknik direktör Pereira, yedek kulübesini kurmakta zorlandı. Sarı-lacivertlilerin yedeklerine genç takımdan 2 futbolcu dahil edildi. Zaman zaman ilk 18 kişilik kadroya giren ve ağırlıklı olarak 21 Yaş Altı Takımı'nda forma giyen Uygar Mert Zeybek'in yanı sıra, 19 yaşındaki Ramazan Civelek, Celtic maçının kadrosuna dahil edildiler. Bu iki genç oyuncunun yanı sıra, yedek kulübesinde Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Michal Kadlec, Caner Erkin ve Ozan Tufan oturdu yedek kulübesinde oturdu. Fenerbahçe'de Mehmet Topuz ise UEFA listesinde olmamasından dolayı kadroya giremedi.

MARKOVİC 6 MAÇ SONRA 11'DE

Fenerbahçe'nin Liverpool'dan kiraladığı Sırp futbolcu Lazar Markovic, 6 maç sonra ilk 11'de forma şansı buldu. En son Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasındaki Osmanlıspor maçına ilk 11'de başlayan Markovic, bu karşılaşmada sakatlık yaşadı. Sakatlığından dolayı takımının ligde ve Avrupa'da oynadığı 4 maçı kaçıran Markovic, son iki lig karşılaşmasında ise yedek kulübesinden oyuna dahil oldu. Sarı-lacivertlilerin Senegalli stoperi Ba ise 7 maç sonra forma şansı buldu. Ligde 25 Ekim'de oynanan Galatasaray derbisinden sonra sakatlanan Ba, formasını Bruno Alves'e kaptırmıştı. Ligde ve Avrupa'da oynanan son 7 müsabakada yer alamayan Ba, 1,5 ay sonra cezalı Kjaer'in yerine forma giydi.

NADİR ÇİFTÇİ İLK 11'DE

İskoç ekibinin kadrosunda yer alan Türk futbolcu Nadir Çiftçi, karşılaşmaya 11'de başladı. 19 Yaş Altı Milli Takımı'nda 7 kez forma giyen Nadir, 2011-2012 sezonunu Kayserispor kadrosunda geçirmişti. Grupta sadece Molde maçlarında sonradan oyuna giren 23 yaşındaki futbolcu, Fenerbahçe karşısında Celtic'in gol silahı oldu.

HOOİJDONK MAÇI İZLEMEYE GELDİ

Fenerbahçe'de 2003-2005 yılları arası forma giyen ve iki şampiyonluk yaşayan eski Hollandalı futbolcu Pierre van Hooijdonk, karşılaşmayı stattan takip etti. Bir dönem Celtic'te de oynayan Van Hooijdonk'a, sarı-lacivertli taraftarlar sevgi gösterisinde bulundu.

FENERBAHÇE: 1-1 :CELTIC

90+4. dakika: Fenerbahçe, Celtic'le sahasında 1-1 berabere kaldı ve A Grubu'nun 2. sırada tamamlayarak üst tura yükseldi.

90+2. dakika: Rogic'in pası ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Commons'un çektiği şut Fenerbahçe savunmasından döndü.

90. dakika: Maçın sonuna 4 dakika eklendi.

86. dakika: Fernandao'nun yerine Caner Erkin oyunda.

83. dakika: Hakeme itirazlarda bulunan Dedryck Boyata, sarı kart gördü

81. dakika: Bu dakikada Fenerbahçe karşılaşmadaki ilk oyuncu değişikliği hakkını Lazar Markovic'in yerine Ozan Tufan'ı oyuna alarak kullandı.

80. dakika: Forrest'ın pasında ceza sahası çizgisinin hemen gerisinde topla buluşan McGregor topun gelişine sert vurdu ama meşin yuvarlak üstten dışarı gitti.

79. dakika: Ceza sahası dışı sol çaprazda topla buluşan Forrest sert bir şutla şansını denedi ama vuruşunda isabet yok.

75. dakika: GOL! Celtic Commons'la maça 1-1'lik dengeyi getirdi. Boyata'nın arapasında sağ kanatta topla buluşan Lustig'in bekletmeden yaptığı ortada kale önünde bomboş durumda kalan Commons uygun durumda yaptığı kafa vuruşuyla fileleri havalandırdı.

74. dakika: Celtic'te oyuncu değişiklikleri: Tomas Rogic ve Scott Allan yerine Stefan Johansen ve Kris Commons oyunda.

71. dakika: Gökhan'ın pasında ceza sahası dışı sol çaprazda topla buluşan Josef sol ayağıyla şansını denedi ama top üstten dışarı gitti.

68. dakika: KIRMIZI KART! Fenerbahçe'de Diego Ribas, topsuz alanda önündeki rakibine tekme salladığı için kırmızı kart gördü ve Fenerbahçe sahada 10 kişi.

65. dakika: Gökhan Gönül'ün pası ile sağ kanatta topla buluşan Diego için ofsayt bayrağı kalktı.

63. dakika: Celtic takımı bu dakikada karşılaşmadaki ilk oyuncu değişikliği hakkını kullandı. Stuart Armstrong oyundan çıkarken yerine James Forrest girdi.

61. dakika: Allan'ın pasında Nadir ceza sahasına hareketlendi ama tehlikeyi sezen Fabiano zamanında yaptığı çıkışla topun sahibi oldu.

57. dakika: Sol kanatta topla buluşan Hasan Ali'nin ortasında Fernandao rakibiyle çıktığı hava topu mücadelesinde kafa vuruşunu yapamadı.

54. dakika: Sol çaprazda Markovic'in şık arapasında ceza sahasına sokulan Hasan Ali son çizgiden topu çevirmek istedi ama öncesinde kendisi için kalkan bir ofsayt bayrağı var.

52. dakika: Ani gelişen Fenerbahçe atağında Celtic savunması az adamla yakalandı. Markovic'in pasında topu alan Fernandao topu ceza sahasına taşımak isterken rakibinden sıyrılamadı.

51. dakika: Celtic yarı alanının ilk metrelerinde Armstrong'a sert müdahalede bulunan Abdoulaye Ba, sarı kart gördü.

51. dakika: Diego'nun pası ile sağ kanatta topla buluşan Alper Potuk'un yerden ortasını Celtic savunması uzaklaştırdı.

47. dakika: Josef de Souza'nın pası ile ceza sahasının hemen içerisinde sol çaprazda topla buluşan Alper'in çektiği şut Celtic savunmasından döndü.

46. dakika: Fenerbahçe ikinci yarıya başladı.

45+1. dakika: İlk yarıyı Fenerbahçe 1-0 önde tamamladı.

45. dakika: Maçın ilk yarısının sonuna 1 dakika eklendi.

43. dakika: Hasan Ali Kaldırım'ın sol kanattan yaptığı ortayı Celtic savunması kafayla uzaklaştırdı.

39. dakika: GOOOOLL! Lazar Markovic ile 1-0 öne geçiyoruz. Gökhan Gönül'ün orta sahadan gönderdiği uzun pasa sağ çaprazda hareketlenen Markovic, kaleci Gordon'un bacakların altından geçen topu iyi takip etti ve yerden düzgün bir vuruşla topu Celtic ağları ile buluşturdu. Fenerbahçe karşılaşmada 1-0 üstün.

37. dakika: Gökhan'ın pasında sağ kanatta topu alan Diego'nun ortasında top doğrudan dışarı gitti.

35. dakika: Fenerbahçe'de Mehmet Topal, Nadir'le girdiği hava topu mücadelesi sonrasında belini tutarak yerde kaldı. Sağlık görevlileri oyun alanında.

34. dakika: Diego'nun pasında sol kanatta topu alan Hasan Ali'nin ortasında Josef ceza sahasında topa hamle yaptı ama top farklı bir şekilde üstten dışarı gitti.

29. dakika: Molde, Ajax karşısında eşitliği sağlamayı başardı: 1-1

29. dakika: Diego'nun kaleye yaklaşık 30 metre mesafeden sağ çaprazdan çektiği sert şut kaleci Gordon'dan döndü. Topu önünde bulan Josef'in gelişine çektiği şutu kaleci Gordon, kornere çeldi.

25. dakika: Boyata'nın uzun pasında savunmanın arkasına hareketlenen Nadir ceza sahasına sokuldu ama son anda rakibine yetişen Ba kayarak yaptığı hamleyle tehlikeyi önledi.

24. dakika: Diego'nun pası ile sağ kanatta topla buluşan Gökhan Gönül'ün ortası kaleci Craig Gordon'da kaldı.

21. dakika: Celtic'in sol kanattan kazandığı köşe vuruşunda topun başına geçen Scott Allan'ın ortasını Fernandao ön direkte kafayla uzaklaştırdı.

18. dakika: Josef De Souza ara pasını sağ çaprazdan ceza sahası içerisine hareketlenmek isteyen Fernandao'ya vermek istedi ancak Celtic savunması son anda araya girerek tehlikeyi uzaklaştırdı.

16. dakika: Gruptaki diğer maçta Ajax, Molde önünde 1-0 önde.

14. dakika: Kazanılan serbest vuruşta topun başına geçenHasan Ali Kaldırım'ın ortasını kaleci Craig Gordon, yumruklayarak uzaklaştırdı.

14. dakika: Celtic ceza sahasına yakın bir noktada sağ kanatta Gökhan Gönül'e kayarak sert müdahalede bulunan Jozo Simunovic, sarı kart gördü.

10. dakika: Kazandığımız serbest vuruşta topun başına Bruno Alves geçti. Bruno Alves'in çektiği şut baraja çarpıp kornere çıktı. Köşer vuruşundan da sonuç çıkmadı.

7. dakika: Allan'ın pasında sol kanatta topla buluşan Tierney'nin ortasında Ba ön direkte topu karşılayan isim oldu.

5. dakika: Fenerbahçe yarı alanının ilk metrelerinde Johansen, Diego'ya arkadan sert müdahalede bulundu. Hakemin faul kararından sonra iki oyuncu birbirleri ile sözlü tartışmaya girince ve her iki oyuncu da sarı kartla cezalandırıldı.

4. dakika: DİREK! Diego'nun pasında ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Mehmet Topal'ın sert şutunda top direkten geri geldi.

3. dakika: Soldan son çizgiye inen Diego içeri çevirdi ama Celtic savunması Fernandao'dan önce araya girdi.

1. dakika: Fenerbahçe - Celtic maçı İskoç ekibinin futbolcularının vuruşuyla başladı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.