Fenerbahçe direğe, Trabzon Volkan'a takıldı

Fenerbahçe direğe, Trabzon Volkan'a takıldı

Trabzonspor 1-1 Fenerbahçe

Spor Toto Süper Lig'de 33. hafta muhteşem bir maçla kapandı. Trabzonspor, Avni Aker'de ağırladığı Fenerbahçe ile 1-1 berabere kaldı. Fenerbahçe'nin direkten dönen pozisyonları maça damga vurdu. Karşılaşmanın ilk yarısında Alex, ikinci yarıda Özer ve son dakikalarda Sow müsait pozisyonlarda topu direğe nişanladı. Trabzonspor ise geliştiridiği etkili ataklarda kaleci Volkan'ı geçemedi.Şike davası nedeniyle arası açılan iki takım Playoff öncesi öncesi ligdeki kozlarını Trabzon'da paylaştı.

34. DAKİKADA SAHA KARIŞTI

Maçın 34. dakikasında hakem Fırat Aydınus, sahaya atılan atletler ve yabancı maddeler, nedeniyle maça bir süre ara vermek zorunda kaldı. Başta Trabzonspor kaptanı Tolga ve diğer oyuncuların tirbünleri yatıştırması ve sahanın temizlenmesinin ardından maç yeniden başladı.

Olayların hemen ardından Fenerbahçe'nin golü 41. dakikada Cristian'ın ayağından geldi.  Brezilyalı oyuncunun golünde yan halem ofsayt bayrağı kaldırmasına rağmen maçın orta hakemi

 
Fırat Aydınus ofsayt olmadığı gerekçesiyle golü verdi. İkinci yarıda Trabzonspor oyuna ağırlığını koyarken, Alex de  62. dakikasında sakatlanarak oyundan çıkınca bordo mavililer üst üste pozisyonlara girdi.

Bu pozisyonlardan birisinde Burak, 72. dakikada Bekir'in hatasında topu filelere gönderdi ve maçın skorunu belirledi.

Bu sonuçla Fenerbahçe 65, Trabzonspor ise 55 puana ulaştı. Sarı lacivertliler önümüzdeki hafta kendi sahasında Antalyaspor ile karşılaşırken, Trabzonspor ise Orduspor'a konuk olacak.

14 MAÇTA 28 PUAN YİTİRDİ

Bu sezon ligde deplasmandaki ilk 3 maçını kazanan ve geçen sezondan itibaren rakip sahalarda başladığı seride deplasmanda üst üste kazanma rekorunu eline geçirip 12 maçlık seri yakalayan Fenerbahçe, 12. galibiyetin ardından düşüşe geçti. Sarı-lacivertliler, dış sahada son 14 maçta 6 yenilgi, 5 beraberlik ve 3 galibiyet aldı.

COLMAN CEZALI

Trabzonspor'da 4. sarı kartını gören Colman, cezalı konumuna düştü. Bu futbolcu, gelecek hafta Orduspor'la yapılacak karşılaşmada takımda yer alamayacak. Bu arada Trabzonspor'un beraberlik golünün ardından bir taraftar fenalık geçirdi. Taraftar, 112 Acil Servis ekiplerince hastaneye götürüldü.

BURAK YILMAZ TARİHE GEÇTİ

Burak Yılmaz, Fenerbahçe karşısında attığı golle birlikte Süper Lig'deki gol sayısını 32'ye çıkartarak, "Trabzonspor tarihinin bir sezonda en fazla gol atan futbolcusu" unvanını eline geçirdi. Burak, Fatih Tekke'nin 31 gollük rekorunu Galatasaray maçında attığı golle egale etmişti.

FENERBAHÇE'DE STOCH SÜRPRİZİ

Sarı lacivertli takımda özellikle ligin ikinci yarısında gösterdiği performans ile göz dolduran Miroslav Stoch, Trabzonspor derbisinde Teknik Direktör Aykut Kocaman tarafından ilk 11'e alınmadı. Slovak oyuncu maçın ikinci yarısının başında Caner'in yerine oyuna dahil oldu.

BURAK MAÇTAN ÖNCEDE COŞTURDU

Fenerbahçeli futbolcular ısınmak için sahaya çıktığında ayrıca skorborddan Burak Yılmaz'ın bu sezon attığı goller gösterildi. Hababam sınıfında Fenerbahçe'nin Trabzonspor'a yenildiği bir maçın diyaloglarının geçtiği sahnelerin de gösterilmesi dikkat çekti. Ayrıca Kazım Koyuncu'nun çeşitli şarkıları da stadyumda çalındı.

Ligin ilk yarısında Fenerbahçe'nin 1–0 kazandığı maçın ardından Şükrü Saraçoğlu stadında Kazım Koyuncu'nun "Hayde" isimli parçasının çalınması bordo mavili taraftarların büyük tepkisini çekmişti.

FENERBAHÇE YÖNETİMİ TAM KADRO

Fenerbahçe yönetim kurulu Trabzonspor maçında takımı yalnız bırakmamak için adeta Trabzon'a akın etti. Cumartesi günü takımla birlikte Ali Yıldırım başta olmak üzere bir çok yönetici Trabzon'a gelirken bugün de Başkanvekili Nihat Özdemir'le birlikte bir grup yönetim kurulu üyesi kente geldi. Takımın yaptığı Novotel'de günü geçiren yaklaşık 10 sarı lacivertli yönetici, karşılaşmayı da şeref tribününde kendilerine ayrılan bölümden takip etti.

TRABZONSPOR: 1 - FENERBAHÇE: 1
Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Kemal Yılmaz
Trabzonspor: Tolga, Serkan, Giray, Mustafa, Celustka, Aykut (Dk. 46 Cech), Colman, Volkan Şen (Dk. 72 Henrique), Alanzinho, Olcan (Dk. 46 Halil), Burak
Fenerbahçe: Volkan, Gökhan, Bekir, Yobo, Ziegler, Mehmet Topuz, Cristian, Caner (Dk. 46 Stoch), Selçuk, Alex (Dk. 64 Özer), Sow (Dk. 87 Bienvenu x)
Goller: Dk. 41 Cristian (Fenerbahçe), Dk. 73 Burak (Trabzonspor)
Sarı kartlar: Dk. 41 Caner, Dk. 64 Volkan, Dk. 66 Stoch, Dk. 78 Bekir, Dk. 80 Cristian (Fenerbahçe), Dk. 65 Colman (Trabzonspor)

 Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.