Fenerbahçe Moskova'da turladı

Fenerbahçe Moskova'da turladı

UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe, 2-0'ın avantajıyla gittiği Moskova'da turladı. İlk yarısını 1-0 yenik kapadığı maçın 83. dakikasında Sarı lacivertliler, Mehmet Topal'la eşitliği sağladı. Rus ekibini kupanın dışına iten F.Bahçe, Avrupa'da son 16 takım ara

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Fenerbahçe, son 32 turu rövanş maçında Lokomotiv Moskova'ya konuk oldu. Lokomotiv Stadı'nki karşılaşmada 1-0 geriye düşen sarı-lacivertliler Mehmet Topal'ın 83. dakikadaki golüyle sahadan 1-1 beraberlikle ayrıldı. İlk maçı 2-0 kazanmanın avantajını iyi kullanan Vitor Pereira'nın ekibi bu beraberlikle tur atlayan taraf oldu. Fenerbahçe son 16 turuna adını yazdırdı.

GOLER
Karşılaşmanın 45. dakikasında Taras Mikhalik'in ceza sahasının sağ çaprazından çektiği şutta topu tutamayan Fabiano'nun müdahalesi sonrasında meşin yuvarlak bomboş durumdaki Aleksandr Samedov'un önüne düştü. Bu oyuncu gelişine sert bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

Maçın 83. dakikasındada Hasan Ali'nin sağ kanattan kullandığı korner atışına ön direkte yükselen Mehmet Topal, kafayla topu kaleci Guilherme'nin üzerinden ağlara gönderdi.

 

HOLLANDALI İLK 11'DE
Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Fernandao ile Robin van Persie arasındaki forvet tercihini Hollandalı futbolcudan yana kullandı. Geçen haftaki Bursaspor maçına ilk 11'de başlayan Van Persie, ikinci yarıda oyundan alınmasına sinirlenerek doğrudan soyunma odasına gitmiş, bunun üzerine devreye giren başkan Aziz Yıldırım, Pereira ve yıldız oyuncuyla görüşerek olayı tatlıya bağlamıştı. Bursaspor maçına ilk 11’de çıkan Caner Erkin de Lokomotiv Moskova maçında kulübede yer aldı. Lokomotiv'de ise, takım kaptanı Corluka, cezasının bitimi ile birlikte Fenerbahçe karşısında ilk 11’e döndü. 

TRİBÜNLER BOŞ KALDI
Lokomotiv Moskova taraftarları karşılaşmaya ilgi göstermedi. Tribünlerin büyük bölümü baş kalırken, sadece fanatik taraftarların geldiği kale arkası tribünde yoğunluk oluştu.

 

CHEREVCHENKO: HER KONUDA RAKİBİMİZDEN ÜSTÜNDÜK
Lokomotiv Moskova Teknik Direktörü Igor Cherevchenko, "İstanbul'daki maçtan daha farklı bir oyun oynadık. Bence her konuda rakibimizden daha üstündük. Duran bir toptan gol yedik. Fenerbahçe'yi tebrik ederim. Fenerbahçe iyi bir takım" ifadelerini kullandı. Dimitri Tarasov'un ilk maçta giydiği tişört hatırlatılması üzerine ise Cherevchenko, "Politika ile spor karıştırılmamalı. Taraftarımız da bugün iyi bir duruş sergiledi" diye konuştu.

 

Stat: Lokomotiv
Hakemler: Ivan Kruzliak, Martin Balko, Tomas Somolani (Slovakya)
Lokomotiv Moskova: Guilherme, Pejcinovic, Corluka, Durica, Denisov, N'dinga (Dk. 13 Mikhalik), Kolomeytsev, Kasaev (Dk. 81 Zhemaletdinov), Fernandes (Dk. 73 Skuletic), Samedov, Miranchuk
Fenerbahçe: Fabiano, Gökhan Gönül (Dk. 44 Şener Özbayraklı), Kjaer, Alves, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Ozan Tufan (Dk. 75 Kadlec), De Souza, Nani (Dk. 80 Alper Potuk), Volkan Şen, Van Persie
Goller: Dk. 45 Samedov (Lokomotiv Moskova), Dk. 83 Mehmet Topal (Fenerbahçe) 
Sarı kartlar: Dk. 53 Kolomeytsev, Dk. 54 Mikhalik, Dk. 82 Zhemaletdinov (Lokomotiv Moskova), Dk. 63 Ozan Tufan, Dk. 66 De Souza (Fenerbahçe) 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.