Fenerbahçe'den kötü başlangıç

Fenerbahçe'den kötü başlangıç

Kocaman 5. Avrupa kupası mücadelesinde de galibiyet elde edemedi, 1-1


         Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda konuk ettiği Rumen rakibi karşısında  ilk yarıda kötü bir performans ortaya koyan, ikinci yarıya daha hareketli  başlayıp rakibe baskı kuran Fenerbahçe, buna rağmen 75. dakikada kalesinde  gördüğü gole, 89. dakikada savunma oyuncusu Bekir İrtegün’ün golüyle karşılık  verebildi.
         Sarı-lacivertliler, kendi seyircisi önünde 1-1 berabere kaldığı Rumen  rakibi karşısında 8 Ağustos Çarşamba günü deplasmanda tur mücadelesi verecek.
       
Galibiyete hasret
         Yeni sezon hazırlık döneminde yaptığı 3 maçtan beraberliklerle ayrılan  Fenerbahçe, ilk resmi maçında da kazanamadı.
         Avusturya kampında MTK Budapeşte ve Newcastle United ile 1-1 berabere  kalan sarı-lacivertli ekip, Dinamo Tiflis karşısından da 0-0’lık sonuçla  ayrılmıştı.
         Fenerbahçe’nin Wisla Krakow ile yaptığı maç da yağmur nedeniyle  tamamlanamamıştı.
       
Kocaman’ın Avrupa’da galibiyeti yok
         Fenerbahçe, teknik direktör Aykut Kocaman yönetiminde çıktığı 5. Avrupa  kupası mücadelesinde de galibiyet elde edemedi.
         Geçen sezon men edildiği için Avrupa’da boy gösteremeyen sarı-lacivertli  ekip, Kocaman’ın ilk sezonunda 2010-2011’de UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme  turunda İsviçre’nin Young Boys takımı karşısında ilk maçta deplasmanda 2-2  berabere kalıp, İstanbul’da 1-0’lık yenilgiyle ”Devler Ligi”nden elenmişti.
         Kocaman yönetimindeki Fenerbahçe aynı sezon UEFA Avrupa Ligi play-off  mücadelesinde ise Yunanistan’ın PAOK takımı karşısında deplasmanda 1-0’lık  mağlubiyet ve Kadıköy’de 1-1’lik beraberlikle turu geçememişti.
         Fenerbahçe, Kocaman yönetiminde Avrupa kupalarındaki 5 maçında 3  beraberlik, 2 mağlubiyet aldı.
       
İkinci yarıda Kuyt forvete
         Rumen ekip karşısında ilk yarıda kötü bir performans sergileyen  Fenerbahçe’de teknik direktör Aykut Kocaman ikinci yarıda forvette değişiklik  yaptı.
         Hücumda oldukça zayıf kalan sarı-lacivertli ekipte ilk yarının ardından  Semih Şentürk kenara alınırken, bu futbolcunun yerine Mehmet Topuz oyuna dahil  edildi.
         Mehmet Topuz orta alanın sağında görev alırken, maça bu mevkide başlayan  Kuyt forvete geçti.
         Sarı-lacivertli ekip Rumen rakibi karşısında 75. dakikada kalesinde golü  gördükten sonra 79. dakikada Mehmet Topal’ı oyundan alan Kocaman, Sow’u maça  dahil ederek forveti çiftledi.
       
Stoch’un yerine Caner Erkin sahada
         Takımını ikinci yarıda forvette değişiklikle sahaya süren Kocaman, 61.  dakikada da Stoch’u oyundan alıp Caner Erkin’i oyuna dahil etti.
         Özellikle ilk yarıda pek bir varlık gösteremeyen Stoch, ikinci yarıda 16  dakika sahada kalırken, 61. dakikada yerini Caner’e bıraktı.
       
Fenerbahçe’de 4 sarı kart
         Vaslui mücadelesinde Fenerbahçe’de 4 futbolcu sarı kart gördü.
         Kadıköy’deki mücadelede İspanyol hakem Lahoz, Fenerbahçe’den Egemen  Korkmaz, Cristian, Alex ve Bekir İrtegün’e sarı kartlarını çıkardı.
         Bu arada, maç sonunda sahada iki takım futbolcuları arasında kısa süre  bir gerginlik yaşanırken, Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman’ın da ortamı  yatıştırmak için sahaya girdiği görüldü.

 

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.