Fener'den süper başlangıç

Fener'den süper başlangıç

Sarı-lacivertli ekip belki de sezonun en iyi maçını çıkardığı karşılaşmada rakibine adeta nefes aldırmadı

YUSUF KOBAL/ANALİZ

Süper Final’e süper başlamak, rahat ve net bir galibiyet almak Fenerbahçe’ye nasip oldu. Saha avantajını iyi kullanan, inancını sahaya, dikkatini futbola aktaran Fenerbahçe, zor rakibini hem de ikincisini anlamlı bir dakikada attığı gollerle yendi.
Cristian bu galibiyette çilingir rolü oynadı. Golü ve asisti birinci sınıftı.
Trabzonspor ise ikili mücadelelerde top kaptıran, mücadele gücünü yükseltemeyen ancak buna karşın pozisyona girmeyi beceren dünkü performansından gol çıkaramadığı için maça ortak olamadı.
Emre, tercih edilmesi gerekliliğini haykıran bir orta alan başarısı sergiledi. Topuz ve Gökhan da sağ kanatta Trabzon’u sindiren bindirmelere imza attı. Zokora, Alex’i engellemekte yarıya yakın başarı gösterdi, ama Brezilyalı’nın Trabzon’u yıpratmasına tam karşı çıkamadı.
8’de Alex, sıradışı pasla Sow’u gol anına soktu, Sow karşı karşıya kaçırdı. 19’da Sow ortaladı arka direkteki Gökhan topu alıp önünü boşalttı, sol ayağı ile gönderdi, ancak top direkten geri geldi. 26’da Gökhan kesti, kale önündeki Sow, gelişine estetik vuruş yapayım derken dışarı attı.
36’da oyun soğumuşken, Alex’in verdiği pasta inisiyatif kullanıp, 25 metreden şut atan Cristian, Tolga’nın sağından direk dibinden topu filelere yolladı: 1-0
61’de Cristian kaleye aktı, çok şık pasla Moussa Sow’u gol pozisyonuna soktu, o da kapalı açıdan golü attı. 62’de ise Serkan, Volkan’ı karşı karşıya mağlup edemedi.

41 kere maşallah!

Fenerbahçe, ligde Kadıköy’deki yenilmezlik serisini 41 maça yükseltti. Saracoğlu Stadı’ndaki son yenilgisini 2009-2010 sezonunun 22. haftasında, 22 Şubat 2010’da Bursaspor’a karşı alan sarı-lacivertli ekip, geçen 2 yılı aşkın sürede mağlubiyet yüzü görmedi.
Fenerbahçe çıktığı 41 maçın 34’ünü kazanıp 7 beraberlik aldı. Sahasındaki 41 maçta toplam 90 gol atan Fenerbahçe, kalesinde sadece 21 gol görürken, 109 puan toplayıp, sadece 14 puan yitirdi. Bu arada geçen sezondan itibaren Fenerbahçe’de teknik direktörlük görevi üstlenen Aykut Kocaman da Kadıköy’de çıktığı 35 maçta da yenilgi almadı.


 Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.