"Fener'e yok, Bilal'e Bedava" Açıklama

"Fener'e yok, Bilal'e Bedava" Açıklama

Maliye Bakanlığı, Cumhuriyet gazetesinin "Fener'e yok, Bilal'e Bedava" manşeti ile ilgili açıklama yaptı. Bakanlık iddialara sert çıktı.

"HİÇ BİR KURUMA ÖZEL MUAMELE SÖZ KONUSU DEĞİL"

Maliye Bakanlığı, kamu yararı bulunan tüm vakıf, dernek ve vakıf üniversitelerine ayırt etmeksizin, hukukun ve mevzuatın öngördüğü çerçevede eğitim amaçlı olarak gerekli arazi tahsisi yapıldığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bugün Cumhuriyet gazetesinde "Fener'e yok, Bilal'e Bedava" manşetiyle yer alan haberin kamuoyunu yanıltıcı nitelikte olduğu kaydedilerek, şu ifadelere yer verildi: 

"Maliye Bakanlığımız kamu yararı bulunan tüm vakıf, dernek ve vakıf üniversitelerine ayırt etmeksizin, hukukun ve mevzuatın öngördüğü çerçevede eğitim amaçlı olarak gerekli arazi tahsislerini yapmaktadır. Bu çerçevede Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelik hükümlerinegöre, vakıflarca kurulan yüksek öğretim kurumlarına eğitim amaçlı irtifak hakkı tesisinde rayiç bedelin binde 5'i karşılığında irtifak hakkı verilmektedir. Bu genel bir kuraldır ancak ticari amaçlarla irtifak hakkı tesisi ise bu kapsam dışındadır.

Dolayısıyla habere konu edildiği şekilde hiçbir kuruma özel muamele söz konusu dahi olamaz. Teknik bilgi eksikliğinden ötürü yapılan bu tarz yanlış, bilinçli, kamuoyunu yanıltıcı haberlere karşı da tüm hukuki haklarımız kullanılacaktır."

Kaynak : Haber7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum