FETÖ, kulis faaliyetlerine para saçıyor

FETÖ, kulis faaliyetlerine para saçıyor

TBMM KEFEK Başkanı Katırcıoğlu, "FETÖ, kulis faaliyetlerine paralar saçarak ayakta durmaya çalışıyor. Geçen sene bu kulis faaliyetlerine milyon dolarlar aktararak ABD Temsilciler Meclisi ve Kongre üyelerini kandırmaya çalışmıştır." dedi

ABD'de, Birleşmiş Milletler bünyesindeki Kadının Statüsü Komisyonunun 62. Oturumu'na katılan ve çeşitli temaslarda bulunan TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu, bu temaslarını AA muhabirine değerlendirdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın BM Genel Kuruluna hitap ettiğini anımsatan Katırcıoğlu, Türkiye'deki kadınların son 15 yıldaki kazanımlarını tüm dünyaya duyurduklarını aktardı.

Radiye Sezer Katırcıoğlu, oturumda, kadın meselelerinin çözümü başta olmak üzere, Türkiye'nin terörle mücadelesi ve Suriyeli sığınmacıları da gündeme getirdiklerini belirterek, "FETÖ beslendiği yerden zehir saçmaya devam ediyor. Türkiye düşmanlığı üzerinden yaptıkları propagandalara karşı muhataplarımızı uyardık. Afrin operasyonunun haklılığını ve yerindeliğini vurguladık. Ayrıca Suriyeli sığınmacılar konusunda da Türkiye'nin ortaya koyduğu fedakarlığı detaylarıyla anlatma fırsatı bulduk." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin DEAŞ ve YPG ile mücadele eden tek güç olduğunu belirttiklerini vurgulayan Katırcıoğlu, "Suriye meselesinde müttefiklerimizin yaklaşımı, bilhassa ABD'nin tutumunun uluslararası hukukla bağdaşmadığını defaatle ifade ettik. YPG'nin yarattığı tahribatı örnekleriyle, derinlemesine aktarma fırsatı bulurken, aynı şekilde FETÖ elebaşısının iadesi noktasında herhangi bir gelişmenin yaşanmamasının da milletimizi derinden üzdüğünü ifade ettik." dedi.

"Sığınmacılar, sorundan etkilenen misafirler"

KEFEK Başkanı Katırcıoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının düzenlediği "Uluslararası Kadın, Göç ve Sığınmacı Krizi" konulu yan etkinlikte yaptığı konuşmada, "Türkiye'nin Avrupa'daki bazı ülkelerin nüfusundan fazla sığınmacı barındırdığını, sığınmacıları bir sorun değil sorundan etkilenen misafirler olarak gördüklerini" anlattığını bildirdi.

ABD'de Yunus Emre Enstitüsü, Türk Mirası Organizasyonu (THO) ve SETA'ya yaptıkları ziyaretlerde, FETÖ yapılanmasının ABD'de nasıl etkili olmaya çalıştığını birinci elden dinlediklerini belirten Katırcıoğlu, şöyle devam etti:

"FETÖ'nün ağırlığının ve merkezinin Houston olduğu, bununla birlikte, örgütün ABD basınına ve Temsilciler Meclisi ile Kongre üyelerine sürekli olarak ziyaretlerde bulunduğu ve Türkiye aleyhine demeçler verdiği anlaşılmıştır. Bu konuda hem büyükelçimizin hem de STK'larımızın, FETÖ'nün bu yalanlarını çürütmek için yoğun çaba harcadığını ifade etmek isterim. FETÖ zehir saçmaya devam ediyor. Muhataplarımızı uyardık. FETÖ elebaşının gözaltına alınıp, iade edilmesi noktasında gerekenin yapılmasını, yoksa er ya da geç bu işten zarar göreceklerini ifade ettik.

FETÖ, kulis faaliyetlerine paralar saçarak ayakta durmaya çalışıyor. Geçen sene FETÖ, bu kulis faaliyetlerine milyon dolarlar aktararak, Temsilciler Meclisi ve Kongre üyelerini kandırmaya çalışmıştır. Ayrıca, FETÖ'nün Amerikalı gençleri İsrail'e götürüp Türkiye aleyhine propaganda yaparak, beyinlerini yıkadıklarını öğrendik. Karşı hareket olarak TASK, SETA ve Yunus Emre Vakfı aktif olarak çalışmaktadır. Bu kurumlar, özellikle yabancı öğrencileri, dil eğitimi başta olmak üzere diğer etkinliklerle ülkemize çağırmakta ve onlara ülkemizi tanıtmaktadır."

"ABD, menfaatleri söz konusu olduğunda..."

Katırcıoğlu, ABD'nin, menfaatleri söz konusu olduğunda, iktidarıyla, muhalefetiyle, basınıyla, STK'sı ile bir bütün halinde hareket ettiklerine şahit olduklarını vurguladı.

Devletin bekası için yürütülen çalışmalarda özellikle medyanın çok önemli bir rol oynadığını gördüklerine işaret eden Katırcıoğlu, "Biz parlamenterlerin ve siyasi parti başkanlarımızın, özellikle ortak ülke menfaatleri söz konusu olduğunda, ülkemizi yurt dışında kötü göstermeye yönelik demeçlerden mümkün olduğunca sakınmamız gerektiğini tespit ettik." dedi.

KEFEK Başkanı Katırcıoğlu, FETÖ'nün tamamen Türkiye düşmanlığı üzerinden ülkeyi bölmek isteyen güçlerle işbirliği halinde hareket ettiğine değinerek, "Türkiye'yi şikayet eden demeçler, bu fitne merkezinde ambalajlanarak ülkemiz aleyhine kullanılıyor." ifadesini kullandı.

COŞKUN ERGÜL

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.