Florya'da vahşet

Florya'da vahşet

17 Yaş Altı Ligi'ndeki Galatasaray-Fenerbahçe maçı, insanlık suçuna sahne olduMetin Oktay Tesisleri'ndeki maçın ilk yarısı bittiğinde sarı-kırmızılı taraftarlar sahaya dalıp sarı-lacivertli oyunculara saldırdı. 13 futbolcu ve iki antrenör yaralanırken, Ko

Şiddet yasası geciktikçe olayların büyümesinden korkanlar, gencecik sporcu çocuklara yapılan saldırıyla haklı çıktı. Galatasaray ile Fenerbahçe'nin 17 yaş altı takımları arasında Akademi Ligi'nde yapılan maç, tarihe kara bir leke olarak geçti. İlk yarısı 1-1 biten maçın devre arasında Fenerbahçeli oyuncular soyunma odalarına giderken, Galatasaraylı 30-40 kadar taraftarın saldırısına uğradı. Sahaya atlayan sarı-kırmızılı taraftarlar, sarı-lacivertli genç futbolculara yumruk ve tekmelerle girişti. Bu sırada Galatasaraylı bazı futbolcu ve teknik adamlar araya girip, olayı yatıştırmaya çalıştı. Yaşanan arbedede çok sayıda sarı-lacivertli futbolcu ve teknik adam yaralandı. Bakırköy Devlet Hastanesi'ne kaldırılan oyunculardan Koray Gülsüm ve kaleci Hasan Hüseyin'in burnunun kırıldığı öğrenildi. Diğer 11 futbolcu ve 2 antrenörün de vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandıkları belirtildi.

Önlem yoktu dayak yedik

Fenerbahçe Antrenörü Engin Kabaş, “Oyuncularımızı tribüne çağırdılar, sonra sahaya inerek saldırdılar. Ailelerin önünde yaşanan bu olay utanç verici” dedi

Fenerbahçe 17 Yaş Altı Takımı Kaleci Antrenörü Murat Doğan, “İlk yarı bitiminden sonra soyunma odasına giderken taraftarlarla aramızda elektriklenme yaşandı. Sonra sahaya inerek oyuncularımza saldırdılar. Ayırmaya çalıştık ama çok kalabalıklardı, dayak yedik. Galatasaray camiasıyla bu olayın bir alakası yok” açıklamasını yaparken, Antrenör Engin Kabaş da şunları söyledi: “İlk yarı bitmişti. Galatasaraylılar oyuncularını tribüne çağırdı, ardından sahaya inerek futbolcularımıza saldırdı. Olayların geliştiği saatlerde sahada hiçbir güvenlik tedbiri yoktu. Çocukların ailelerinin gözleri önünde yaşanan bu olay utanç verici...”

Polise ifade verip şikayetçi oldular

Olayın hemen ardından polis harekete geçti ve soruşturmaya başladı. Fenerbahçeli futbolcular ve teknik heyet de hastanedeki tedavilerinin ardından Bakırköy Emniyet Müdürlüğü'ne giderek, Çocuk Şubesi'nde olayları anlattı. Asbaşkan Şekip Mosturoğlu bu sırada futbolcuları yalnız bırakmazken, Fenerbahçeliler'in saldırganlardan şikayetçi olduğu öğrenildi. Burnu kırılan Koray'ın da yeterli önlem almadığı için Galatasaray'dan tazminat talep edeceği belirtildi.




'Şiddet Yasası' işte bunun için gerekli

Siyasilerin gündeminde olan “Şiddet Yasası”nın gerekliliği ve bir an önce çıkması gerektiği sonra bir kez daha ortaya çıktı. “Taraftar” sıfatıyla tribünde oturan kişiler, cezaların yetersizliği nedeniyle hiçbir şeyden korkmadıklarını gösterdi; gencecik sporculara saldırıp kan döktü. Öte yandan, olaylar nedeniyle Galatasaray'a ağır ceza verilmesi bekleniyor. Sarı-Kırmızılılar'ın 17 Yaş Altı Takımı'nın sahasının en az 3 maç kapatılması gündemde...

1 saat sonra U-16 maçında da olay!

Dünkü yarıda kalan maçın ardından Galatasaray ile Beşiktaş U-16 takımları karşı karşıya geldi. Sarı-Kırmızılılar'ın 2-1 kazandığı mücadelenin 60. dakikasında Cim-Bom'un antrenörü hakeme yaptığı itiraz sonrası kırmızı kart görürken, futbolcular arasında tartışma çıktı. Bu sırada yine tribünden sahaya atlayanlar oldu. Ancak bu kez güvenlik güçleri araya girdi. Yaklaşık 10 dakika duran mücadeleye daha sonra devam edildi.

Bu işin peşini asla bırakmayacağız

Fenerbahçe Kulübü, olayla ilgili sert bir bildiri yayınladı: “Bazı kendini bilmez ve taraftar demeye dilimizin varmadığı kişiler sahaya inerek sporcularımıza saldırdı. Olaylara avukatlarımız ve yetkililerimiz ile derhal müdahale ettik. Bu kendini bilmezleri şiddetle kınıyoruz. Olayın takipçisi olacağız. Galatasaray Yönetimi de olay anından itibaren söz konusu şahısların yakalanması için gerek kulübümüz, gerek emniyet ile temas halindedir...”

Çok geçmiş olsun üzüntümüz büyük

Galatasaray Kulübü de yayınladığı bildiriyle olayı kınadı: “17 Yaş Altı Ligi maçı, ilk yarı sonunda kontrolümüz dışında gerçekleşen saha olayları nedeniyle tatil edilmiştir. Fenerbahçe 17 Yaş Altı Takımı'na geçmiş olsun der ve camiaya üzüntülerimizi bildiririz.” UltrAslan grubu, bir bildiriyle olayları kınayıp “Yaşananları ne Galatasaraylılığa, ne de insanlığa yakıştıramıyoruz” derken, Antu ise olaylara karışanlar ve Galatasaray Kulübü'ne ceza verilmesini istedi.
star

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.