Futbol kötü, puan iyi

Futbol kötü, puan iyi

A Milli Futbol Takımı'mız, Euro 2012 Elemeleri'nde Belçika ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı. Ay-Yıldızlılar 1 puanı aldı; ancak kötü futbol kafalarda soru işareti bıraktı. Ogunjimi'nin golüyle geriye düşen Türkiye, Burak Yılmaz'la eşitliği sağladı. Ev s

A Milli Takım'ımız, 2012 Avrupa Şampiyonası grup elemelerindeki en kritik maçlarından birini oynadı. Belçika deplasmanında alınacak beraberlik bile Ay-Yıldızlı ekibimize avantaj getirecek ve büyük ihtimalle A Grubu'nu Almanya'nın ardından ikinci sırada bitiren ülke olacaktık. Zaten Teknik Direktör Guus Hiddink'in tüm planları beraberlik üzerine kurulmuştu. Tecrübeli çalıştırıcının, Selçuk Şahin'i tercih etmesi de bu gerekçeye bağlandı. Ancak özellikle Çağlar, Kazım ile Selçuk'un 11'de başlatılması yadırganan teknik adam kararlarıydı.

Açıkçası zorlu Belçika maçının öncesinde A Milli Takım'ımızın Hollanda'da yaptığı kamp, garip bir biçimde tamamlandı. Futbolcuların transferi düşünmesi kadar Hiddink'in kafası da başka yerdeydi. Antrenmanları 10'a yakın İngiliz gazetecinin izlemesi, 'Belçika sınavı Hiddink'in son maçı' şeklinde yorumlanıyordu. Zira Hollandalı hocanın Chelsea'nin başına geçeceği yönündeki söylentileri inkar etmemesi de bu durumun sürmesini sağladı. Oyuncular ise oldukça keyifsizdi. Süper Lig sona erse de Fenerbahçeli Emre Belözoğlu üzerinden devam eden polemikler, tüm kafilenin tadını kaçırdı. Üstelik iki değerli oyuncumuz Hamit Altıntop ile Gökhan Gönül'ün, sakatlıkları yüzünden kadrodan çıkarılması da moralleri iyice bozdu.

Böyle olumsuz havada Belçika karşısına çıkan Milliler, 4. dakikada golü kalemizde gördü. Çağlar'ın hatasını iyi değerlendiren ev sahibi ekip, Ogunjimi'nin golüyle skoru erken değiştirdi: 1-0. Fakat 22'de Arda'nın hazırladığı pozisyonda Burak Yılmaz skoru eşitledi: 1-1. 45'te Burak bu kez kaleciyle karşı karşıya olmasına rağmen ağları havalandıramadı. İkinci yarıda oyun daha dengeliydi. Seyircisinin desteğini arkasına alarak kalemize yüklenen Belçika, 75'te penaltı kazandı. Witsel'in kaleyi tutturamaması ise bizim için büyük şanstı. Kalan bölümde her iki takım da yakaladığı fırsatları kullanamayınca maç 1-1 sona erdi.

GÖKHAN GÖNÜL ŞOKU

Takımla ilk çalışmasını önceki gün gerçekleştiren Gökhan Gönül, mücadeleye kısa bir süre kala yapılan kontrollerin ardından kadrodan çıkarıldı. Teknik Direktör Guus Hiddink, Gönül'ün yerine savunmanın sağında Sabri'ye görev verdi. Gönül'ün yanı sıra kaleci Tolga Zengin ile Emre Güngör, İsmail Köybaşı, Mehmet Topuz, Engin Baytar, Umut Bulut ve Cenk Tosun, 18 kişilik kadronun dışında kaldı.

HİDDİNK'TEN AYRILIK SİNYALİ

A Milli Takım'ımızın teknik direktörü Guus Hiddink, kalıp kalmayacağıyla ilgili bir soru üzerine net cevap vermekten kaçındı. Chelsea'ye imza atacağı konuşulan Hollandalı çalıştırıcı, "Takımımız çok iyi duruma geldi. Genç oyuncular yetişiyor. Benim geleceğimle ilgili neler olacak ilerleyen günlerde göreceğiz." dedi. Hiddink mücadeleyi de analiz etti: "Bence sevinmemiz lazım. Çok aptalca bir faulle penaltıya neden olduk."

Özgener, 13 Haziran'da bırakabilir

Futbol Federasyonu, yeni başkanını kuvvetle muhtemel temmuz başında seçecek. Sezon içerisinde kulüpler bazında birçok eleştiriye uğrayan mevcut başkan Mahmut Özgener'in aday olmayacağı söyleniyor. Özgener'in ayrıca 13 Haziran'da bunu basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaşacağı ileri sürülüyor. Teknik Direktör Guus Hiddink'in de yakın zamanda İngiliz devi Chelsea'ya imza atacağı iddiaları gündemi meşgul ediyor.

Emre Belözoğlu kendine laf atan taraftarla tartıştı

Ay-Yıldızlı ekibin kamp yaptığı Conrad Otel'den çıkışında bir taraftarın attığı laf, kaptan Emre Belözoğlu'nu kızdırdı. Sataşmanın ardından otobüsten inip seyircinin yanına gitmek isteyen Emre'yi takım arkadaşları otobüse geri çekti. Milliler, karşılaşmanın başlamasına 1 saat 40 dakika kala Roi Baudouin Stadyumu'na geldi. Öte yandan Türkiye Futbol Federasyonu'nun davetlisi olarak Brüksel'e gelen kulüp başkanları da karşılaşmayı izledi. Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören ile Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener de mücadeleyi seyredenler arasında yer aldı.

Ay-Yıldızlılar cuma namazını otelde kıldı

Belçika maçı öncesi cuma namazını kılmak isteyen millî futbolcular, güvenlik gerekçesiyle otelde kaldı. Türkiye Konsolosluğu aracılığıyla bir imam görevlendirilirken cuma namazının Brüksel'deki Conrad Otel'de kılındığı öğrenildi. Brüksel şehir merkezinde yer alan Fatih Camii ise Ay-Yıldızlı oyuncuları bekleyen gurbetçilerle doldu taştı. Milliler namaza gelemese bile Türk taraftarlar cami etrafında saatlerce Türkiye lehine tezahüratta bulundu. Öte yandan maçın ardından alınan beraberliğe sinirlenen Belçikalı taraftarlar, kale arkası bölümde Türklerin olduğu yöne doğru gitmek istediyse de güvenlik elemanları onlara engel oldu.

Belçika: 1

Türkiye: 1

belçika: Mignolet 6, Alderweireld 5, Kompany 6, Lombaerts 6, Vertonghen 4 (Dk. 46 Vermaelen 4), Simons 6, Defour 5 (Dk. 88 Vossen ?), Hazard 6 (Dk. 60 Mertens 3), Witsel 4, Chadli 4, Ogunjimi 7

türkiye: Volkan 7, Sabri 5, Servet 6, Serdar 6, Çağlar 5, Selçuk Şahin 6, Burak 7 (Dk. 76 Mehmet Ekici 3), Selçuk İnan 5 (Dk. 79 Mehmet Topal 3), Emre Belözoğlu 6, Arda 6 (Dk. 84 Semih ?), Kazım 6

GOLLER: Dk. 4 Ogunjimi / Dk. 22 Burak

SARI KARTLAR: Defour / Kazım

HAKEMLER: Nicola Rizzoli 7, Andrea Stefani 7, Renato Faverani 7

STAT: Roi Baudouin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.