Futbolda devrim gibi 2 karar

Futbolda devrim gibi 2 karar

FIFA Genel Sekreteri Valcke, Müslüman kadın futbolcuların maçlarda başörtüsü takabilmesine izin verildiğini açıkladı.

 “Gol çizgisi teknolojisi” onaylandı. Aralık ayındaki Dünya Kulüpler Kupası’nda uygulama başlayacak. Futbol maçlarında top çizgiyi geçti geçmedi tartışmaları tarih oluyor. FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Valcke zaman zaman deneme amaçlı kullanılan gol çizgisi teknolojisinin onaylandığını açkladı. FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke bu teknolojinin öncelikle Aralık ayındaki FIFA Dünya Kulüpler Kupası’nda uygulanacağını söyledi. Valcke, ardından 2013 yılındaki Afrika Uluslar Kupası ve 2014’te Brezilya’daki Dünya Kupası’nda kullanılacağını vurguladı. Dünyanın en zengin ligi olan İngiltere Premier Ligi de bu kararı sıcak karşıladı. Bilindiği gibi ‘çizgi teknolojisi’ yerine UEFA Avrupa Ligi ve Şampiyonlar Ligi müsabakalarında çizgi hakemleri kullanılıyordu. Alınan yeni kararın ardından saha içinde görev yapan hakem sayısının 5’ten 3’e ineceği belirtiliyor.

Başörtüsüne de serbestlik

FIFA’nın yaptığı tarihi toplantıda önemli bir karar daha çıktı. Kadın futbolcuları yakından ilgilendiren konuyla ilgili FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke müjdeyi verdi. Müslüman kadın futbol oyuncularının maçlarda baş örtüsü takabilmesine izin getirdiklerini kaydeden Valcke, oyuncuların güvenliğini tehlikeye atmayacak 2 baş örtüsü modeli belirlediklerini açıkladı.

Bugün Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.