Galatasaray Antalyaspor'u Geçemedi: 1-1

Galatasaray Antalyaspor'u Geçemedi: 1-1

Galatasaray, evinde Antalyaspor ile 1-1 berabere kalarak kötü gidişini sürdürdü.

Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasının açılış maçında Galatasaray ile Medical Park Antalyaspor karşı karşıya geldi. Türk Telekom Arena'da oynanan karşılaşma 1-1'lik skorla berabere bitti.

20. dakikada Medical Park Antalyaspor'un Tita ile bulduğu gole, Galatasaray 75. dakikada Didier Drogba ile yanıt verdi. Bu sonuçla Medical Park Antalyaspor, puanını 3'e yükseltirken, Galatasaray ise 6 puana çıktı.Ligde önümüzdeki hafta Galatasaray, Beşiktaş ile deplasmanda kozlarını paylaşırken, Medical Park Antalyaspor da Eskişehirspor'a karşı deplasmanda galibiyet arayacak.

Galatasaray'DA BÜYÜK REVİZYON

Galatasaray, Medical Park Antalyaspor maçına son oynadığı Eskişehirspor karşılaşmasına göre kadroda 4 değişiklikle çıktı.Sarı-kırmızılılarda teknik direktör Terim, Uruguay Milli Takımı'ndan bugün dönen kaleci Fernando Muslera ile Hollandalı futbolcu Wesley Sneijder'in yanı sıra, sakatlıkları bulunan Selçuk İnan ve Gökhan Zan'ı, Medical Park Antalyaspor maçının kadrosuna almadı.Terim'in, Hollanda Milli Takımı'nın 2014 Dünya Kupası Elemeleri'nde Estonya ve Andorra ile yaptığı maçlarda forma giyen Sneijder ile Muslera'yı, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 17 Eylül Salı günü oynanacak zorlu Real Madrid maçı öncesi dinlendirdiği belirtildi.Kalede Muslera'nın yerine genç Eray İşcan'a görev veren Terim, orta alanda da Sneijder'in yerine Nordin Amrabat'a forma giydirdi.

A Milli Takım'da geçirdiği sakatlık nedeniyle kadroda bulunmayan Selçuk İnan'ın yokluğunda orta sahada Emre Çolak oynarken, Gökhan Zan'ın yerine savunmada ise Chedjou görev yaptı.Sarı-kırmızılı takımda sakat futbolculardan Hamit Altıntop ile yabancı kontenjanı nedeniyle Albert Riera ve Dany Nounkeu da kadroya alınmadı.

İLK 10 DAKİKA Galatasaray FIRTINASI

Galatasaray, karşılaşmanın ilk 10 dakikasında sağlı sollu ataklar geliştirerek Medical Park Antalyaspor'a zor anlar yaşattı. İlk tehlikeli atak girişimini Medical Park Antalyaspor, eski Galatasaraylı Milan Baros ile gerçekleştirirken, sarı kırmızılı takımın Kamerunlu savunma oyuncusu Aurelien Chedjou'yu geçemeyen Çek forvetin topu kaptırması sonucunda Galatasaray gole çok yaklaştı. Sarı kırmızılıların hızlı gelişen atağında Nordin Amrabat'ın verdiği pas sonrasında topla buluşan Burak Yılmaz'ın şutu direk dibinden dışarıya çıktı.

DİREKLER GOLE İZİN VERMEDİ

5. dakikada hızlı gelişen Galatasaray atağında Hakan Balta'nın soldan yaptığı orta şut karışımı vuruşta meşin yuvarlak, üst direkten oyun alanına döndü. Sonrasında topla buluşan Emre Çolak'ın sağ kanattan açtığı orta tehlike yaratmadı. 8. dakikada ise sol kanattan kullanılan taç atışında ceza sahası önünde topla buluşan Emre Çolak'ın şutu direkten döndü.

BURAK'IN ISKASI MUTLAK GOLDEN ETTİ

10. dakikada sağ kanattan topu taşıyan Nordin Amrabat'ın ceza sahasında hareketlenen Burak Yılmaz'a gönderdiği pasa sarı kırmızılı takımın gol ayağı dokunamayınca Galatasaray mutlak bir golden oldu.Medical Park Antalyaspor GOLÜ BULDU20. dakikada Aurelien Chedjou'nun ofsaytı bozduğu pozisyonda Medical Park Antalyaspor takımı sağ kanattan Isaac Promise ile etkili geldi. Nijeryalı oyuncunun Tita'ya verdiği pas sonrasında Brezilyalı oyuncu sert bir şutla Eray İşcan'ı mağlup etti ve konuk ekibi öne geçiren golü kaydetti.

GOLDEN SONRA İKİ TEHLİKE

Golün şokunu çabuk atlatan Galatasaray'da orta sahanın sağından Emre Çolak'ın ara pasına hareketlenen Burak Yılmaz'ın kaleci ile karşıya kaldığı pozisyonda Emre Güngör'ün kayarak topa yaptığı müdahale sonrası milli oyuncunun çektiği şut kaleyi bulmadı.İlk yarının sonlarına doğru ise Engin Baytar'ın serbest vuruştan açtığı ortaya Burak Yılmaz'ın müsait pozisyonda yaptığı isabetsiz kafa vuruşu da sonucu değiştiremedi ve ilk 45 dakika bu sonuçla bitti.

TERİM'İN UMUT HAMLESİ

Fatih Terim, karşılaşmanın ikinci yarısına Nordin Amrabat'ın yerine Umut Bulut'u alarak başladı ve ceza sahası içinde gole gidecek oyuncu sayısını artırmayı tercih etti.

Bruma İLK KEZ SARI KIRMIZILI FORMAYI GİYDİ

62. dakikada Emre Çolak'ın yerine Galatasaray'ın yeni transferi Portekizli genç yetenek Emre Çolak'ın yerine oyuna girdi. Emre Çolak kenara gelirken tribünler tarafından ıslıklandı. 67. dakikada paslaşılarak kullanılan köşe vuruşunda Bruma, uzak kale direğine ortasını yaptı ve Burak Yılmaz'ın kafa ile indirdiği topta arka direkteki Umut, boş kaleye topu gönderemedi ve top yandan dışarıya çıktı.Fatih Terim, son değişikliğini ise Engin Baytar'ın yerine 68. dakikada Sabri Sarıoğlu'nu alarak yaptı.

SKORA DENGE GELDİ

75. dakikada sağ kanattan gelişen Galatasaray atağında Sabri, ceza alanına ortasını yaptı ve seken topla arka direkte baş başa kalan Didier Drogba, düzgün bir vuruşla topu ağlara göndererek skora denge getirdi.

Bruma'NIN ŞUTU HEYECAN YARATTI

86. dakikada Galatasaray'da rakip yarı alanda topla buluşan Bruma, ceza alanı dışından kaleye çok sert bir şut çekti ama Hakan Arıkan son anda topu kornere gönderdi.

Drogba DA ATAMAYINCA SONUÇ DEĞİŞMEDİ

Maçın son dakikalarında çok etkili bir Galatasaray atağında Sabri, sağ kanattan ceza alanına ortasını yaptı ve kale sahası içinde Drogba'nın kafa vuruşu yandan dışarıya çıktı. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.