Galatasaray-Bursa:0-2

Galatasaray-Bursa:0-2

Şampiyon Bursa'nın timsah yürüyüşü devam ediyor

Özgüven ve panik... İki takımın ruh hali maç başlar başlamaz hissedildi. Nasıl mı? Galatasaraylı futbolcular doğal olarak olası bir kötü sonucun yaratacağı tahribatı bildikleri için agresiftiler. Ama bilinçsiz olunca bu yüksek motivasyon zarar olarak yansıdı sarı-kırmızılı kramponlara. Öyle ki Mustafa, Baros ve Arda sanki ayağına pranga vurulmuş gibi üç adımdan gol yapamadılar.
Son şampiyon apoletiyle Mecidiyeköy'e gelen Bursaspor ise, sakin ve büyük bir takım havasındaydı. Baskıyı kırmaları ve rahat top çevirmeleri Ertuğrul Sağlam yönetimindeki yeşil-beyazlıların nasıl aşama kaydettiklerini ispatlar gibiydi. İlk ciddi ataklarında golü bulmaları da özgüvenlerini artırdı konuk ekibin. Buna karşın yaralı Aslan, Kewell'ın yaratıcılığına kalmıştı.
Elindeki sınırlı malzeme yüzünden Rijkaard, iki ay sonra sahalara dönen ve de satılmak istenen Elano'yu kurtarıcı olarak oyuna alması çaresizliğin göstergesiydi. Değişen de bir şey olmadı. Timsahlar kontrollü oyununu sürdürdü ve ev sahibine hareket alanı bırakmadı. Ergic'in ikinci şans golü ise artık fişin çekilmesi anlamına geliyordu. Yıllar önce yaşanan ve kâbus gibi anımsanan Antep-Samsun-Antalya serisinin bir başkası sanki vizyonda!
4'te ilk şut Mustafa Sarp'tan geldi. 9'da Kewell kornerinda arka direkte Arda tamamlamak istedi. Ancak Ergic'e takıldı.
15'te Bursa ilk atağında golü buldu. Volkan sağdan ortaladı, Ufuk müdahalede bulundu. Dönen topu Ergic filelerle buluşturdu: 0-1.
29'da Kewell kafayla indirdi, Mustafa Sarp kale önünde topu kontrol edemedi. 32'de Galatasaray kontraya yakalandı. Mustafa'dan kaptığı topu Volkan Batalla'ya bıraktı. Arjantinli'nin plasesinde Ufuk başarılıydı.
34'te Neill kafayla Baros'a indirdi. Çek futbolcu şanssız şekilde yakın mesafeden vuramadı.
42'de Ayhan'ın pasında topla buluşan Baros'un şutu Ömer'e takıldı.
63'te Sercan'ın pasında Volkan şansını denedi. Ufuk başarılıydı. 64. dakikada Barış'ın sert ortasına Kewell dokunamadı.
83. dakikada Ergic'in ceza alanı dışından şutunda Neill'e çarpan top, Ufuk'u yanılttı ve ikinci kez ağlarla buluştu: 0-2.



MAÇIN ADAMI
Ivan Ergic
Bursaspor formasıyla geçen yıl istikrarlı bir performans sergileyen Ivan Ergic dünkü maçın da yıldızıydı. İki gol atan tecrübeli futbolcu, sahadaki çalışkan görüntüsü ve liderlik yönüyle de karşılaşmaya damgasını vuran isim oldu.



KIRILMA NOKTASI
İlk atak, ilk gol
Karşılaşmaya Galatasaray istekli ve baskılı başladı. Ancak konuk ekip ilk atağında golü Sırp futbolcusu Ivan Ergic ile buldu. 15. dakikada Volkan'ın geliştirdiği atakta, Ufuk'tan dönen topu tamamlayan Ergic takımına da özgüven aşıladı.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.