Galatasaray Şampiyon oldu

Galatasaray Şampiyon oldu

Süper Lig'de 2012-2013 sezonu şampiyonu belirlendi.. Sivasspor'u Arena'da konuk eden Galatasaray Selçuk ve Burak'ın ikişer golüyle farka gitti; bitime iki hafta kala şampiyonluğunu ilan etti..

 

Sivaspor karşısında şampiyonluk maçına çıkan Galatasaray, karşılaşmayı 4-2 kazanırken ligin bitimine 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. 
 
Galatasaray'a şampiyonluğu getiren golleri 8 ve 60. dakikalarda Selçuk İnan, 53 ve 75. dakikalarda ise Burak Yılmaz attı. Sivasspor'un golleri 80. dakikada Kadir Bekmezci ve uzatma anlarında Cihan Özkara'nın ayağından geldi. G.Saray'da sonradan oyuna giren Umut Bulut 88 ve 90. dakikalarda itirazdan gördüğü sarı kartlarla kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı.
G.Saray bu galibiyetle puanını 68'e çıkartarak şampiyonluğunu ilan etti. Sivasspor ise 40 puanda kaldı. Galatasaray, gelecek hafta ligde ikinci sırada yer alan Fenerbahçe'ye konuk olacak. Sivasspor ise kendi sahasında Kardemir Karabükspor'u ağırlayacak. 
  
ŞAMPİYON GALATASARAY 
 
TT Arena'yı dolduran 55 bin taraflar, Fırat Aydınus'un son düdüğü çalmasıyla birlikte şampiyonluk kutlamasına başladı.
Galatasaray bu skorla ligdeki 19. şampiyonluğunu ilan etti. Fenerbahçe'nin de İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında 1-0 yenik durumda olması da Galatasaray için bir başka avantaj oldu.
Galatasaray, bitime 1 hafta kala ezeli rakibi Fenerbahçe ile Kadıköy'de karşılaşacak.  
 
 
SELÇUK ARENA'YI AYAĞA KALDIRDI
Şampiyonluğunu seyircisinin önünde ilan etmek isteyen Galatasaray, maça daha baskılı başlayan taraf oldu. Taraftarının coşkulu başlangıcına uyan sarı kırmızılı ekip, Hamit'le ilk tehlikesini yaratmaya yaklaştı ancak Sivasspor savunması buna izin vermedi.
İlk 5 dakikada rakibini sahasına mahkum etmeyi başaran Galatasaray'da, Selçuk'un pasında ceza sahası yayında topla buluşan Burak Yılmaz topu yandan auta atarak takımını öne geçirme fırsatını kaçırdı. Galatasaray'ın bu pozisyonun ardından hızlı gelişen bir pozisyonu faulle durduruldu. Ceza sahasına çaprazdan girmeye çalışan Burak Yılmaz, Jan Rajnoch'un müdahalesiyle yerde kaldı. Galatasaraylı oyuncular %100 gol şansı olduğunu düşünerek karşılaşmanın hakemi Fırat Aydınus'tan Rajnoch'a kırmızı kart çıkarmasını istediler ancak Aydınus pozisyonun böyle olmadığını belirterek sarı kart çıkardı.
Duran topun başına gelen Selçuk İnan, sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşu golle sonuçlandırdı ve tribündeki sarı kırmızılı taraftarları 8. dakikada ayağı kaldırdı. 
 
BURAK ATTI, ARENA YIKILDI!
Oyunun kontrolünün Galatasaray'da olduğu bu dakikalarda, sarı kırmızılı takım sağ kanattan etkili geldi. Fildişili sağ bek Eboue ileri çıktığı pozisyonda Burak'a ara pasını verdi. Sağ çaprazdan sert ve düzgün bir vuruş yapan Spor Toto Süper Lig'in son gol kralı, 53. dakikada farkı 2'ye çıkartarak Türk Telekom Arena'daki coşkuyu artırdı. Golden sonra tribünler şampiyonluk şarkıları söylemeye başladı.
Golden sonra Sivasspor teknik direktörü Rıza Çalımbay Mehmet Nas'ı oyundan alıp Hayrettin Yerlikaya'yı oyuna aldı. G.Saray teknik sorumlusu Hasan Şaş ise Wesley Sneijder'i oyundan alıp Nordin Amrabat'ı oyuna dahil etti.
 
Sivasspor, farkı indirmek için ön alanda çok adamla bulunduğu sırada savunmada geniş alan bıraktı. Orta sahada topla buluşan Selçuk İnan, Rajnoch'tan şık bir şekilde sıyrıldı. Kafasıyla topu düzelten Selçuk, yarım voleyle kalecinin üzerinden topu ağlarla buluşturdu ve farkı 60. dakikada 3'e çıkardı. Arena'da coşku en yüksek seviyesine çıktı ve şampiyonluk kutlamaları başladı.
Bu golün ardından Sivasspor oyun disiplininden koptu. Galatasaray ise skoru bulmanın ve şampiyonluk ipini göğüslemiş olmanın rahatlığıyla oynamaya başladı. G.Saray bu dakikalarda Burak Yılmaz'ın karşı karşıya kaldığı pozisyonda, farkı 75'de dörde çıkardı. Rölantide devam eden maçta Kadir Bekmezci ceza sahası dışından güzel bir kesmeyle topu köşeye gönderdi ve 80. dakikada farkı 3'e indirdi. Maçın geride kalan bölümünde dikkat çekici olaylardan biri Umut Bulut'un 88 ve 90. dakikalarda itiraz nedeniyle gördüğü sarı kartlardan ötürü oyundan ihraç edilmesiydi. Sivasspor'da Cihan Özkara 90. dakikada gol atarak farkı 2'ye indirdi.
Karşılaşmanın devamın başka gol olmayınca G.Saray maçı 4-2 önde bitirdi ve şampiyonluğunu ilan etti.
 
Galatasaray: 4 - Sivasspor: 2
Stat: Türk Telekom
Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu
Galatasaray: Muslera, Eboue, Semih Kaya, Gökhan Zan, Riera, Hamit Altıntop, Melo, Selçuk İnan, Sneijder, Burak Yılmaz, Drogba
Sivasspor: Borjan, Erhan Güven, Rajnoch, Navratil, Ziya Erdal, Grosicki, Mehmet Nas, Kadir Bekmezci, Chahechouhe, Erman Kılıç, Eneramo
Gol: Dk. 8 ve 60 Selçuk İnan, Dk. 53 ve 75 Burak Yılmaz (Galatasaray), Dk. 80 Kadir, Dk. 90+2 Cihan (Sivasspor) 
 
internethaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.