Galatasaray'ı bekleyen tehlike!

Galatasaray'ı bekleyen tehlike!

Galatasaray İkinci Başkanı Hamdi Yasaman, Borussia Dortmund maçında yaşanan seyirci olayları ile ilgili NTV Spor'a özel açıklamalarda bulundu.

Yasaman, tribünde meydana gelen olaylarda Alman polisinin de ihmali olduğunu belirterek, "Bu tip olaylar devam ederse Arsenal maçını seyircisiz oynama ihtimalimiz bulunuyor" dedi.
Hamdi Yasaman, Signal Iduna Park'ta yaşanan olayları değerlendirdi. Yasaman, "Bazı etnik grupların bu olayları yaptığını gördük. Sanırım bunlar Galatasaray taraftarı değil. Alman polisinin gerekli tedbirleri alması lazımdı, burada Alman polisinin zaafiyeti var" dedi.

"GEREKİRSE ÖNLEMİMİZİ KENDİMİZ ALIRIZ"
26 Kasım'da Belçika'da oynanacak Anderlecht maçı için bazı tedbirler alınmasını isteyeceklerini belirten Galatasaray ikinci başkanı, "Güvenlik toplantısında bunları konuşacağız. Bu olayların tekrar etmesi durumunda Arsenal maçını seyircisiz oynama tehlikesi var. Belçika polisnden konuyla ilgili destek isteyeceğiz. Hatta gerekirse özel güvenlik önlemlerini kendimiz sağlayacağız" şeklinde konuştu.

"SEYİRCİ HASSAS OLMALI"
Yaşananların politik sebepleri olduğunu da vurgulayan Yasaman, "Bunları seyircimize mal etmek doğru değil. Maçın heyecanıyla gerçekleşen olaylarda herhangi bir yaralanma olmaması sevindirici. Seyircimizin bu tip konularda hassas olması lazım" ifadelerini kullandı.

"TARAFTARIN SIKINTILI SÜREÇTE YANIMIZDA OLMASINI BEKLİYORUZ"
Galatasaray'ın mali açıdan sıkıntılı günler geçirdiğinin altını çizen Yasaman, "Zor zamanlar geçiriyoruz ve bunu aşmaya çalışıyoruz. Seyircisiz oynama cezası gelir kaybı olarak da düşünülmeli. Seyircimizin bize destek olması gerekiyor. Galatasaray'ı seviyorlarsa bunları yapmamaları lazım. Buradan sağduyu çağrısı yapıyorum, herkesin böyle sıkıntılı bir süreçte yanımızda olmasını bekliyoruz" dedi.

"UEFA SAVUNMA İSTEMEDİ"
UEFA Disiplin Kurulu'nun 13 Kasım'daki karar toplantısı öncesi kendierinden herhangi bir savunma istemediklerini belirten Galatasaray ikinci başkanı, "Gözlemci raporlarına göre bir karar verilecek. Kararda emsal teşkil eden diğer olaylar ve kulüplerin sicilleri de göz önünde bulundurulacak" diyerek sözlerini noktaladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.