Geçici İl Müdürleri Geri Mi Dönecek?

Geçici İl Müdürleri Geri Mi Dönecek?

Milli Eğitim Bakanlığı, asaleten atanma şartı taşımayan geçici il müdürlerinin görevlerine son vermeye hazırlanıyor

Milli Eğitim Bakanlığı büyük bir hatadan dönüyor.


652 sayılı KHK ile merkez teşkilatında büyük değişiklik yapan MEB, yeni ve devrim gibi kararlarla adil bir yönetime kavuşacak sanılırken herkesi şoke eden il müdürü atamalarıyla sarsılmıştı.

Koca koca illeri hiç yöneticilik tecrübesi olmayan kişilere teslim eden MEB o dönemde çok eleştirilmişti. Eğitim sitelerinin eleştirilerine nedense Türk Eğitim Sen destek vermemiş; bu da ‘Acaba TES il müdürü atamalarından kontenjan mı aldı?’ sorusunu akla getirmişti.

Taşra yöneticileri atama ve yer değiştirme yönetmeliği hazırlıklarının sonuna gelen MEB il müdürlerinde de çok ciddi revizyona gidiyor.

Kulislerde konuşulanlara göre asaleten atanma şartları taşımayan geçici il müdürlerinin geçici görevlendirmeleri yenilenmeyecek. Geçici görevli il müdürleri okul yöneticisi iseler bu görevlerine, öğretmenseler derslerine dönecekler.

Yalnız MEB’in bunu uygulaması sanıldığı kadar da kolay değil. Özellikle EBS destekli geçici il müdürleri yerlerinden olmamak için prtalığı toza dumana verdiler bile. Özellikle eski EBS şube başkanı geçici il müdürü başta olmak üzere bazı geçici il müdürlerinin ciddi direnç gösterdikleri konuşuluyor.
 
personel meb

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum