Geçici Personel Ödemeleri Nasıl Yapılacak?

Geçici Personel Ödemeleri Nasıl Yapılacak?

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün "Geçici Personel Ödemeleri" yazısı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün "Geçici Personel Ödemeleri" yazısı:

Bakanlığımız eğitim öğretim hizmetlerinin yürütülmesinde, 657 Sayılı Kanunun 4/C maddesi kapsamında çalışanlar ve diğer geçici personele, Bakanlığımız bütçesinin 01.4 geçici personel harcama kalemi ile 02.4 SGK prim ödemeleri kaleminde yer alan ödeneklerden karşılandığı ilgi yazı ile bildirilmiştir.

İl-İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde, özelleştirilen kuramlardan atanan 4/C geçici personel ile, İl-İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde fiilen staj yapan öğrencilerin ücret ve SGK ödemelerinin (Ücretlerin 13.01.00.62-01.3.9.00-1-01.4; SGK prim ödemelerinin 13.01.00.62-01.3.9.00-1-02.4) bütçe tertibinden yapılması gerekmektedir.

Diğer personele yapılacak ödemeler için, (aday çırak, çırak, usta öğretici vb.) personelin görev yaptığı kurumun bağlı bulunduğu, Genel Müdürlük bütçesinden ödenek talep edilecektir.

Buna göre söz konusu geçici personel ödemeleriyle ilgili olarak, uygulamada birliğin sağlanması, işlemlerin doğru bütçe tertibinden yapılması, ödeneklerin etkili, verimli ve ekonomik olarak kullanılmasını sağlamak için yukarıda belirtilen hususlara dikkat edilmesi önem arz etmektedir.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.
Mehmet KOÇ

Bakan a. Daire Başkanı

20052016-05637700-(copy).jpg

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.