Gelir vergisi üst limiti yüzde 35'ten yüzde 40'a çıkıyor

Gelir vergisi üst limiti yüzde 35'ten yüzde 40'a çıkıyor

Mehmet Muş açıklamasında 'gelir Vergisi üst limiti yüzde 35'ten yüzde 40'a çıkıyor' dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, ''Gelir vergisi üst dilimini yüzde 35'ten yüzde 40'a çıkarmayı teklif ediyoruz. Futbolcuların gelir vergisi yüzde 20'ye çıkarılacak. Değerli konut vergisi adında yeni bir vergi önereceğiz'' ifadelerini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi" alınmasını hedefleyen, bazı vergi kanunlarında değişiklik içeren kanun teklifini TBMM Başkanlığı'na sunduklarını bildirdi.

YENİ VERGİ TASLAĞININ AYRINTILARI

45 maddelik kanun teklifi ile ilgili konuşan Muş'un açıklamalarından satır başları şöyle:

''Gelir vergisi üst dilimini yüzde 35'ten yüzde 40'a çıkarmayı teklif ediyoruz. 500 bin Türk Lirası gelir elde eden gerçek kişilerin tamamına kazançlarını beyan etme imkanı getiriyoruz. 500 bin Türk Lirası ve üzerinde kazanç elde edenler, yüzde 40 gelir vergisi vereceklerdir.

DEĞERLİ KONUT VERGİSİ

Değerli konut vergisi adında yeni bir vergi önereceğiz. 5 milyon ile 7,5 milyon Türk Lirası arasında konut değeri olanlar yıllık binde 3 oranında, 7,5 milyon ile 10 milyon Türk Lirası arasında konut değeri olanlar binde 6 oranında, 10 milyon üzeri yıllık yüzde 1 oranında değerli konut vergisi vereceklerdir.

''FUTBOLCULARIN GELİR VERGİSİ YÜZDE 20'YE ÇIKARILACAK''

Futbolcuların gelir vergisi yüzde 15'ten yüzde 20'ye çıkarılacak. Paketin amacı çok kazanandan vergi oranına göre daha çok vergi, az kazanandan daha az vergi. Teklif bunu amaçlamaktadır.''

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.