Genç Kelebeklerle Haymana'da Buluşma

Genç Kelebeklerle Haymana'da Buluşma

Ankara Haymana’da stajyer öğretmenlerle buluşan Eğitim Bir Sen 1 nolu Şube Başkanı Mustafa KIR yemekten sonra öğretmenlere hitap etti.

 

Kır yaptığı konuşmada stajer öğretmenlere başarı dileklerinde bulunduktan sonra sendika nedir ve ne işe yarar gibi çokça sorulan sorulara cevap mahiyetinde sendikanın bir hak arama ve haksızlıkla mücadele kurumu olduğunu belirtti. Öğretmenlerin özlük hakları hakkında verdikleri mücadelelerinden örnekler vererek  ‘Eğitim Bir Sen her konuda öncü olmuştur. Özellikle eleştirildiğimiz ek ödeme konusunda mücadelemiz devam ediyor ve edecek. Ya ek ödeme yada 3600 ek gösterge ısrarımız sürecek’ dedi.

Kamuda kılık kıyafet yasağının kalkması için başlattıkları imza kampanyasına da dikkat çeken M.KIR ‘İsteyen başını açar isteyen örter ama başını kapatmak isteyenlere karşı bir yasakçılık var ve bizde sendika olarak bunula mücadele edeceğiz. En kutsal hak inandığı gibi yaşama hakkıdır. İmza kampanyamıza da desteklerinizi bekliyoruz.’ dedi.

Program sonrası katılımcılara Eğitim Bir Sen’in her sene düzenlediği öğretmen hatıraları yarışmasında dereceye giren eserlerin toplu halde yayınladığı ‘Kelebeğin Rüyası’ adlı kitap hediye edildi. Yılmaz ERDOĞAN’ın son filmiyle aynı adı taşıyan eser stajer öğretmenler tarafından ilgiyle karşılandı.

www.turkiyeegitim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.