Genel Başkan Koncuk Kilis Sokaklarında

Genel Başkan Koncuk Kilis Sokaklarında

Genel Başkan İsmail KONCUK, 13 Nisan 2016 tarihinde son günlerde üst üste Suriye’nin kuzeyinden gönderilen roketlerle vurulan Kilis’i ziyaret etti. Genel Başkana Türkiye Kamu-Sen Genel Mali Sekreteri İlhan KOYUNCU, Türk Eğitim-Sen Genel Mali Sekreteri Sey

Genel Başkan İsmail KONCUK, 13 Nisan 2016 tarihinde son günlerde üst üste Suriye’nin kuzeyinden gönderilen roketlerle vurulan Kilis’i ziyaret etti. Genel Başkana Türkiye Kamu-Sen Genel Mali Sekreteri İlhan KOYUNCU, Türk Eğitim-Sen Genel Mali Sekreteri Seyit Ali KAPLAN ile Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Talip GEYLAN da eşlik ettiler.

Kilis’te esnafları ziyaret eden, vatandaşlarla görüşen Genel Başkan daha sonra Türk Eğitim-Sen Kilis Şube binasında bir açıklama yaparak, tüm Kilis halkına geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarına başsağlığı ve yaralılara şifalar dileyen Koncuk şunları söyledi: “Daha önce arkadaşlarımızdan aldığımız bilgiler ve bugün burada müşahade ettiğimiz tablo göstermektedir ki, Kilis halkı endişe ve korku içerisinde yaşamak zorunda bırakılmıştır. Ülkemize yönelik herhangi bir saldırı, kaynağı ne olursa olsun kabul edilemez. Devletimiz, ülkemizi ve vatandaşlarımızın can güvenliğini korumak için ne  gerekiyorsa yapmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bir yerleşim yerine roket atmak ne demektir? Buna kimse cüret edememelidir. Devletimiz bunun müsebbiplerine yönelik en sert karşılığı vermeli, bu saldırının kaynağını bulup yerle yeksan etmelidir. Türkiye çok güçlü bir devlettir, herkes haddini bilecek ve ona göre davranacaktır. Devletimizi yönetenlerden isteğimiz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kudretini ve dokunulmazlığını en net şekilde hissettirmeleridir. Birkaç terör örgütü ve küresel emperyalizmin piyonu çapulcuların, binlerce yıllık geleneğe sahip olan Devletimize hasmane tutum sergileyebilecek cüretlerine müsaade etmemelidir. Diğer yandan önceki gün, güvenlik endişesi ve sosyal problemlerle ilgili demokratik tepkilerini gösteren Kilis halkına karşı bazı sert tepkiler gösterildiğini de duydum. Bunu da kabul edilemez buluyorum. Yöneticiler, endişe ve korkularını ifade etmek isteyen halkımıza daha sabırlı ve anlayışlı davranmalı, onları dinlemelidir. Kilis halkının huzursuzluğa meydan vermeden şehirlerinin selameti için ortaya koyduğu tavırdan yöneticiler mesaj almalıdır.

Kilis’imizin, daha önceleri olduğu gibi, sükunetin ve huzurun daim olduğu bir güzel şehrimiz olarak tekrar güven içerisinde yaşadığı güzel günlere  bir an önce kavuşması dileğiyle tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Allah acıları milletimizden uzak kılsın.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.