Genel Başkan Koncuk Siverekte Açılış Yaptı

Genel Başkan Koncuk Siverekte Açılış Yaptı

GENEL BAŞKAN SİVEREK İLÇE TEMSİLCİLİĞİ HİZMET BİNASININ AÇILIŞINI YAPTI

 

            Genel Başkan İsmail Koncuk, burada Türk Eğitim-Sen Siverek İlçe Temsilciliği hizmet binasının açılışını yaptı. Genel Başkan Koncuk, “Düz duvar yıkılmaz. Bedeli ne olursa olsun hep doğruları yapın, doğruları söyleyin. Sendikamıza ve eğitim çalışanlarına hayırlı hizmetler sunmanıza vesile olması dileklerimle açılışımızı yapıyorum. Bismillahirramanirahim” diyerek kurdelayı kesti.

 

            Ziyaretlerde kendisine yöneltilen soruları cevaplandıran Genel Başkan İsmail Koncuk, iş güvencemiz üzerinde oynanan oyunlara dikkat çekti. Koncuk şunları söyledi: “İş güvencemiz tehdit altındadır. Yaklaşık iki senedir bu konuya dikkat çekiyorum, her konuşmamda üstüne basa basa anlatıyorum.

 

             Bakınız; 2002 yılında kamuda 15 bin olan taşeron işçi sayısı bugün 500 bine çıkmıştır. Belediyeleri dahil ettiğimizde taşeron işçi sayısı 1 milyon 67 bindir.  Özel sektörü dahil ettiğimizde bu rakam 2.5 milyona ulaşmaktadır.

 

            Tüm bunların üstüne ülkemizde devlet memuru sayısının fazla olduğunu iddia ediyorlar. Bunu kim diyorsa koca bir yalancıdır. Sizlere bazı ülkelerden örnekler vereyim: Finlandiya’da 9 vatandaşa bir devlet memuru, Fransa’da 12 vatandaşa bir devlet memuru, ABD’de 13 vatandaşa bir devlet memuru, Türkiye’de ise 29 vatandaşa bir devlet memuru düşmektedir. Türkiye’de, Finlandiya ölçeğinde hizmet verebilmek için 6.5-7 milyon memur olması gerekmektedir. Dolayısıyla ‘ülkemizde devlet memuru sayısı fazla’ şeklindeki ifade koca bir yalandır.

 

 

 

 

 

         
 

 

 


  

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.