Genel Başkan Koncuk, Soma'da İncelemelerde Bulundu

Genel Başkan Koncuk, Soma'da İncelemelerde Bulundu

GENEL BAŞKAN SOMA'DA İNCELEMELERDE BULUNDU

Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciası yürekleri dağlarken, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk Manisa teşkilatımız ile birlikte Soma’ya giderek yaşanan acıya ortak oldu.

Yüzlerce işçimizin hayatını kaybettiği, onlarca işçinin ise yaralandığı maden ocağı ve civarında incelemelerde bulunan Genel Başkanımız İsmail Koncuk, “Yaşanan acının tarifi yok. Yüzlerce ocağa  ateş düşmüş, feryatlar yüreklerimizi yakıyor. Tüm milletimiz  Soma’da yaşanan bu acıyı kendi yüreğinde hissediyor” dedi. Koncuk, “Bir tek çalışanımızın burnunun bile kanaması bizlerin canının yanmasına sebepken yüzlerce can kaybının yaşanması yüreklerimizi dağlıyor.

Yaşanan tam bir faciadır. Allah bir daha göstermesin. Bu olay masaya yatırılmalıdır. Ah vah etmek yerine bundan ders çıkarılmalıdır. Ancak bu olayın istismar edilmesine de müsaade edilmemelidir. Sorumluları mutlaka tespit edilmeli gerekli cezaya çarptırılmalıdır. Denetim mekanizmaları yeniden gözden geçirilmelidir.

Şu ana kadar yetkililerden tatmin edici bir açıklama gelmemiş olması da aklımızdaki soru işaretlerini çoğaltıyor. Henüz madende kaç işçinin mahsur kaldığını dahi bilmiyoruz. Kaç işçinin içeride olduğunu bilmediğimiz bir kurtarma çalışmasının ne kadar  başarılı olacağı tartışılır. Aileler merak içerisinde hastane önlerinde, maden ocağı yakınlarında perişan vaziyetteler. Bu kargaşaya derhal son verilmeli, yetkililer milletimizi en çabuk ve en doğru şekilde bilgilendirmelidirler.

Bununla birlikte, Avrupa’da en çok iş kazasının yaşandığı ülke olmak bizler için onur kırıcı ve utanç verici bir durum olarak karşımıza çıkmaktadır.

Artık gerekli tedbirler alınsın ve bu tip kazalar bir daha yaşanmasın. İnşallah, madende mahsur kalan işçilerimizden güzel haberler gelir, bu vesileyle acımız biraz daha hafiflemiş olur. Can kaybının büyümemesi en büyük temennimizdir. Bu acının tekrarının bir daha yaşanmamasını diliyor, şehit olan işçilerimize yüce Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa, Türk milletine başsağlığı diliyorum” dedi.

Genel Başkanımıza, Türkiye Kamu-Sen Genel Mali Sekreteri İlhan Koyuncu, Türk Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Genç ve Manisa Türkiye Kamu-Sen teşkilat yöneticileri de eşlik etti.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.