Göbeklitepe'deki metal bloğun sırrı çözüldü #GökyüzüneBakAyıGör

Göbeklitepe'deki metal bloğun sırrı çözüldü #GökyüzüneBakAyıGör

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mili Uzay Programını dünyaya açıklıyorum ve diyorum ki gökyüzüne bak ayı gör" diyerek o bloğun uzay programı için oraya konulduğunun işaretini verdi.

Göbeklitepe yakınlarında bir tarlaya dikilen ve üzerinde Göktürk alfabesi ile "Gökyüzüne bak, Ay'ı gör" yazan metal monolitin sırrı bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'nin Milli Uzay Programı'nın yol haritasını açıklaması ile çözüldü. Monolitin Türkiye Uzay Ajansı'nın bir reklam çalışması olduğu ortaya çıktı.

Göbeklitepe yakındaki bir tarlada 5 Şubat'ta görülen blokun üzerinde Göktürk alfabesiyle 'Ay'ı görmek istiyorsan gökyüzüne bak' yazıyordu. Göbeklitepe'deki bloğun sırrı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarıyla ortaya çıktı.

MONOLİTİN GİZEMİ ÇÖZÜLDÜ

Erdoğan, konuşma yaparken arkasında monolitin fotoğrafının belirmesiyle "Şimdi Türkiye'deki uzaydaki 10 yıllık vizyon, strateji hedef ve projelerinin yer aldığı milli uzay programımızı tüm dünyaya ilan ediyor ve diyorum ki, gökyüzüne bak Ay'ı gör," ifadelerini kullandı.

SLOGAN OLDU

Erdoğan'ın yol haritasını açıkladığı Milli Uzay Programı'nın #GökyüzüneBakAyıGör etiketi ile duyurulması monolitin bu kapsamda Göbeklitepe'ye dikildiğini ortaya koydu.

MONOLİTİN GİZEMİ GÜNLERCE KONUŞULMUŞTU

Şanlıurfa'da Göbeklitepe yakınlarındaki tarlada yaklaşık 4 gün önce toprağa saplı halde bulunan metal blokun (monolit) kaldırıldığı görülmüştü. Kent merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta, Göbeklitepe Ören Yeri yakınlarında yer alan Örencik Mahallesi'ndeki tarlada 5 Şubat Cuma günü bulunan metal blokla ilgili sorular cevabını bulamamıştı. Bugün günün ilk ışıklarıyla bölgeyi kontrol eden vatandaşlar, yaklaşık 3 metre yüksekliğinde, 1 metre genişliğinde ve üzerinde Göktürk alfabesiyle "Gökyüzüne bak, Ay'ı gör" ifadesinin yazılı olduğu metal blokun yerinde olmadığını görülmüştü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.