Gökçek'in istifası 'askıya alınabilir'

Gökçek'in istifası 'askıya alınabilir'

Melih Gökçek ve oğlu Osman Gökçek'in "2019'da aday olmayacağını" açıklaması durumunda istifa sürecinin askıya alınacağı iddia edildi

Yücel KAYAOĞLU

AK Parti'de hem teşkilatlar hem de yerel yönetimler konusundaki yenilenme çalışmalarına hız verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Yolumuz uzun, işimiz çok, zamanımız dar" diyerek, sürecin hızlandırılması talimatını verdiği belirtildi.

2018'E YENİ KADRO...

Teşkilatlardaki yenilenme çalışmalarının Şubat 2018'e, istifası istenecek belediye başkanları ile ilgili sürecin ise yılbaşına kadar tamamlanması hedefleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kurmayları ile yaptığı değerlendirmelerde, 'yenilenmenin' önünde kimsenin engel olmaması gerektiğini söylediği öğrenildi.

Erdoğan'ın özellikle teşkilat ile belediye, belediye ile milletvekilli ve yine yerel yöneticiler ile kamu yöneticileri arasında sıkıntı yaşanan illerde 'tavizsiz' değişim istediği ifade edildi. Son olarak, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur'un, Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı'ya yönelik sözlerine Erdoğan'ın sert tepki gösterdiği ve "Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Milletvekili arkadaşımıza hele de bir kadın milletvekilline bu şekilde davranılamaz" dediği belirtildi. AK Parti kulislerinde, Cumhurbaşkanının, randevu talebine ve birkaç gündür Ankara'da olmasına rağmen, Uğur'la görüşmediği belirtildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'le ilgili olarak ise, "2019'da aday olmayacağını" açıklaması durumunda istifa sürecinin askıya alınacağı iddia edildi. Erdoğan'ın Gökçek'le yaptığı görüşmede, bir önceki yerel seçimlerde Ankara'nın kıl payı kazanıldığını, bu riskin 2019 seçimlerinde de yaşanmaması için 'Herkesin fedakarlık' göstermesi gerektiğini söylediği öğrenildi. AK Parti kulislerinde, Gökçek'in yakın bir süre içinde kamuoyuna "Kendisinin ve oğlu Osman Gökçek'in 2019'da adaylığının söz konusu olmayacağına" yönelik açıklama yapacağı, bu durumda istifa sürecinin durdurulacağı değerlendirmesi yapılıyor.

ANKETLER YAPILIYOR

İstanbul'un bazı ilçeleri dahil olmak üzere, istifası istenecek belediye başkanları ile ilgili 'hata yapmamak için' AK Parti yönetimi tarafından çok titiz bir çalışma yürütülüyor. Teşkilat Başkanlığı ile Yerel Yönetimler Başkanlığı, sıkıntı bulunan illerin belediye başkanları için, il milletvekilleri, teşkilat yöneticileri, ilçe belediye başkanları ile görüşüp performans değerlendirmesi yapıyor. Bir yandan da, kamuoyu anketleri ile mevcut başkanın yereldeki karşılığı ölçülüyor. Vatandaş nezdinde karşılığı olmayan, uygulamaları ile halkın tepkisini çeken, referandum çalışmalarında yeterince verimli olmayan ve 2019 seçimleri için AK Parti'ye ayak uyduramayacağına kanaat getirilen yerel yöneticilerin değiştirilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Bu arada AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifasının istendiği iddiaları için "Bir istifa talebi söz konusu değil" dedi.

Türkiye

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.