Görevden Alınan Müdür Yard. İçin Dilekçe Örneği

Görevden Alınan Müdür Yard. İçin Dilekçe Örneği

Danıştay İddk Kararı Uyarınca Başvuruda Bulunmak İsteyen Müdür ve Müdür Başyardımcıları İçin Dilekçe Örneği

Danıştay İDDK Kararı Uyarınca başvuruda bulunmak isteyen müdür ve müdür başyardımcıları için dilekçe örneği

4 YILLIK GÖREV SÜRESİ DOLMADAN GÖREVDEN ALINAN MÜDÜR YARDIMCILARI İÇİN DİLEKÇE ÖRNEĞİ

 

 

…………… VALİLİĞİ

…………… Milli Eğitim Müdürlüğü’ne

Sunulmak Üzere

…………… Okulu/Lisesi Müdürlüğü’ne

 

…… ili ...... ilçesi …… okulu/lisesinde müdür başyardımcısı/müdür yardımcısı olarak görev yaptığım sırada, 6528 sayılı Kanunun 25. maddesiyle 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye eklenen Geçici 10 uncu madde uyarınca 2013-2014 ders yılının bitimi itibarıyla başka bir işleme gerek kalmaksızın dört yılını dolduran eğitim yöneticilerinin (okul müdürü, müdür başyardımcısı, müdür yardımcısı) görevinin sona erdirileceği kurula bağlandı.

10 Haziran 2014 gün ve 29026 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmeliğin Geçici 1. maddesinde yer alan; “… yöneticilik görevi 2013-2014 ders yılının bitiminde sona eren müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcıları, bu Yönetmelikte öngörülen usul ve esaslara göre yerlerine görevlendirilen yöneticiler göreve başlayana kadar görevlerine devam eder.” hükmü uyarınca, yeni yöneticiler görevlendirilene kadar görevimize devam edeceğimiz kurala bağlandı.

Yönetmeliğin bazı maddelerinin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle açılan davalarda yürütmenin durdurulması isteklerinin reddine karar verilmiştir. Ret kararı üzerine yapılan başvurulardan birinde Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun 18.2.2014 gün ve E.2014/1151 sayılı kararıyla, Yönetmelikte “Müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılığı görevlendirilmesi” başlıklı 23. maddesinin 1. fıkrasında hiçbir ölçüt ve duyuruya yer verilmemesine ilişkin eksik düzenlemenin ve Yönetmeliğin 10/9 hükmünde yer alan “Müdür görevlendirmesi yapılan eğitim kurumlarına müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı görevlendirmeleri yeni görevlendirilen müdürün inhası, il milli eğitim müdürünün teklifi ve valinin onayı ile yapılır.” ibarelerinin yürütmesi durdurulmuştur. İdari Dava Daireleri Kurulunun kararında, 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede yöneticilerin görev sürelerinin 4 yıl olarak belirlendiği ancak yönetmelikte 4 yıllık görev süresi dolmayan müdür yardımcısı ve müdür başyardımcılarının da görevlerinin sona erdirilmesine yol açan bir kural konulduğu, bunun da 652 sayılı KHK’ye dolayısıyla normlar hiyerarşisine aykırı olduğu belirtilmiştir.

Danıştay İdari Dava Daireleri kurulunun kararında da belirtildiği gibi 652 sayılı KHK’ye aykırı olarak 4 yıllık görev sürem dolmadığı halde müdür başyardımcısı/müdür yardımcısı olarak görevime devam etmem engellenmiştir. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun anılan kararıyla, görevime devam etmemin engellenmesinin hukuka aykırı olduğu saptanmıştır.

Yukarıdaki açıklamalar ışığında, 652 sayılı KHK’ye aykırı olarak 4 yıllık görev sürem dolmadığı halde müdür başyardımcılığı/müdür yardımcılığı görevimden alınmama ilişkin işlemin, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu kararı uyarınca, iptal edilmesini ve eski görevime iade edilmemi istiyorum. 

Gereğini bilgilerinize sunarım.

 

 

ADRES                     :

                                                                                                               …/…/2015

……………………….                                                                     Ad, Soyad, İmza

……………………….

            …….../……….

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.