Görgü tanıkları 13 şehidin olduğu vahim kazayı anlattı

Görgü tanıkları 13 şehidin olduğu vahim kazayı anlattı

ŞIRNAK'ın Uludere İlçesi'ne bağlı Şenoba Beldesi'nden havalandıktan kısa süre sonra yüksek gerilim hatlarına takılarak düşen aralarında 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın da bulunduğu 13 askerin şehit olduğu elim helikopter

GÖRGÜ TANIKLARI ANLATTI

Helikopterin düştüğü an beldede olan vatandaşlardan Ali Belek, önce bir patlama sesinin geldiğini, ardından da alevlerin çıktığını belirterek, "Bunun üzerine biz de köylüler olarak toplu bir şekilde aşağı indik. Baktık ki helikopter düşmüş. Yüksek gerilim hattına düşmüş. Olay yerine gittik. Olay yerine gittiğimizde helikopter halen yanıyordu. Caİçerisindeki mühimmatlar patlıyordu. Yaklaşamıyorduk" dedi. İzzet Babat adlı vatandaş, helikopterin Hezil Çayı'nda elektrik tellerine takılarak düştüğünü anlatarak, "Önce ses geldi, sonra da elektrikler gitti. Sonra halk ve askerler oraya gitti" diye konuştu.

Eyüp Babat ise her zaman olduğu gibi köyün çevresinde helikopterin uçtuğunu ifade ederek, "Bir ses geldi. Önce ses duyduk, sonra oraya doğru baktık. Duman çıktığını gördük. Oraya koştuk. Yangın çıkmıştı, helikopterin içindeki silahlar patlıyordu. Ateşi söndürmeye, cenazeleri çıkarmaya çalıştırdık. Cenazeleri çıkardık, sonra helikopterler geldi" ifadelerini kullandı.

200 METRE ÖTEDE BULDU

AA'nın haberine göre arazinin tepesinde bulunan yüksek gerilim hattına çarpan helikoptere ait parçalar alt taraflara yayıldı. Helikopterin düştüğü alan ile yüksek gerilim hattı arasında yaklaşık 200 metre olduğu belirlendi. Çarpmanın etkisiyle yüksek gerilim hattındaki tellerinin bir kısmının koptuğu, kopan tellerin bir bölümünün de hattın üstünde sarktığı tespit edildi.

VADİDEN GEÇEN NEHRİN DİĞER KIYISINA DÜŞTÜ

Düşen helikopter, anayoldan yaklaşık 3 kilometre vadi içerisine düştüğünü belirten yetkililer, helikopterin Şenoba Beldesi'nin içinden geçen nehrin diğer kıyısına düştüğünü, gece şartlarında bu yüzden enkaza geç ulaştığını söyledi.

GÜVENLİK KORUCULARI VE KÖYLÜLER YARDIMA KOŞTU

Helikopterin düşmesiyle birlikte çevre köylerde bulunan güvenlik korucuları ve çok sayıda köylü, enkaza ulaşmak için arama kurtarma birliklerine yardımcı olmak için olay bölgesine geldi. AFAD ve 112 ekipleri halen bölgede intikal etti. Helikopterin düştüğü bölgede geniş güvenlik önlemi alındı.

Olay yeri inceleme ekipleri şehitlerin cenazelerinin hastanelere taşınmasının ardından başladığı çalışmalarına halen devam ediyor.

Hürriyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.