Greve katılan öğretmenlere inceleme

Greve katılan öğretmenlere inceleme

ZONGULDAK Milli Eğitim Müdürlüğü, okul müdürlüklerine gönderdiği yazı ile Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu'nca 4- 5 Haziran'da güvenceli iş talebiyle gerçekleştirilen iş bırakma eylemi için okullarına gitmeyen öğretmenlerin isimlerinin bildirilmes

Eğitim- Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol, Kaymakamlıklara gönderilen yazıda ise eyleme katılanlar hakkında işlem yapılmasının istendiğini belirterek duruma tepki gösterdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek imzasıyla Zonguldak merkezdeki tüm okul müdürlüklerine gönderilen yazıda, "4- 5 Haziran tarihlerinde bazı sendikaların almış olduğu kararla 'iş bırakma eylemi' yapılacağı kamuoyuna duyurulmuştur. Söz konusu tarihlerde idari görevi ve dersi olmayanların haricinde, mazeretsiz ve izinsiz olarak görevine gelmeyenlerin müdürlüğümüz il eğitim denetmenleri başkanlığına bildirilmesini rica ederim" denildi.

Eğitim- Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol, 5 Haziran'da Zonguldak Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç imzasıyla Kaymakamlıklara gönderilen yazıda ise söz konusu tarihlerde idari görevi ve dersi olmayanların haricinde mazeretsiz ve izinsiz olarak göreve gelmeyen okul ve kurum personelleri hakkında işlem yapılmasının istendiğini söyledi. Akyol, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de bu yazı doğrultusunda greve katılan eğitim emekçilerinin isimlerinin okul ve kurumlardan istendiğini ifade etti.

EĞİTİM- SEN'DEN TEPKİ

Eğitim Bir- Sen'in başlattığı, Türk Eğitim- Sen tarafından desteklenen 'sivil itaatsizlik eylemi' kapsamında bazı öğretmenlerin kravatsız, kot pantolonlu ve türbanlı şekilde derslere girdiğini hatırlatan Akyol, şöyle konuştu:

"Bu eylemlere katılanlar hakkında hiçbir şey yapılmaz ve bu durum görmezden gelinirken, yüksek yargı kararlarıyla bir hak olduğu tescillenen ve demokratik haklarını kullanan kamu emekçileri hakkında soruşturma başlatılması büyük bir çelişki olmuştur. Greve katılanlar hakkında işlem başlatılırken, yasa ve yönetmeliklere aykırı bir biçimde türbanlı derse girenlerin görmezden gelinmesi çifte standart bir uygulamadır. Güvenli bir gelecek için iş bırakmanın sendikal faaliyet kapsamına girdiği ve ceza verilemeyeceği AİHM, Danıştay ve İdare Mahkemeleri tarafından verilen çok sayıda kararda belirtilmiştir.

Grevimiz yasaldır ve hiçbir şekilde ceza verilemez. Süreci dikkatle takip edeceğiz."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum