Grip Aşısı Ne Zaman Yapılır?- Yan Etkileri Var mıdır, Marka ve Fiyatları

Grip Aşısı Ne Zaman Yapılır?- Yan Etkileri Var mıdır, Marka ve Fiyatları

Grip Aşısı Ne Zaman Yapılır?- Yan Etkileri Var mıdır, Marka ve Fiyatları nelerdir? Grip aşısının faydaları saymakla bitmiyor, yan etkileri var mıdır, grip aşısı nedir, ne zaman yapılır, kimler yaptırabilir,fiyatları nelerdir,belirli markaları var mıdır,gr

Grip Aşısı Ne Zaman Yapılır?- Yan Etkileri Var mıdır, Marka ve Fiyatları nelerdir? Grip aşısının faydaları saymakla bitmiyor, yan etkileri var mıdır, grip aşısı nedir, ne zaman yapılır, kimler yaptırabilir,fiyatları nelerdir,belirli markaları var mıdır,gribi tedavi eder mi, grip aşısı nasıl yapılır? detaylar haberimizde...

Sonbaharla birlikte kendini gösteren ülkemizin kaçınılmaz hastalığı grip. Peki nedir bu grip, Tıpta ki tanımıyla: Grip, "influenza" virüsünün solunum yoluyla insan vücuduna girmesiyle oluşan ve salgınlara yol açan bir enfeksiyon hastalığıdır. Asıl kafaları karıştıran ve her yıl tartışmalara yol açan grip aşısı. Sonbahar nmevsimi geldiğinde grip aşısı nedir, grip aşısı nasıl yapılır, ne zaman yapılır, fiyatları nelerdir merak ederler için detaylar haberimizde.

GRİP AŞISI YAPTIRMALI MI?

Doktorları bile ikiye bölen grip aşısı, bir tarafta ki doktorlar için gerekli görülürken diğer yandan bir başka doktorlar tarafından etkisiz olduğu söyleniyor. Halk arasında grip aşısını yaptırınca daha çabuk hasta olunacağına ve şeker hastaları için zararlı bulunduğuna dair söylentiler varken, kimi insanlar aşının tamimiyle ticari amaçlı olduğunu savunuyor.

GRİP AŞISI NE ZAMAN YAPILIR

Genellikle Ekim sonu Kasım başında yapılır. Aşı olsanız da olmasanız da gripten korunmak ve zarar görmemek için yapılması gereken pek çok şey var. Grip salgınının iyice yaygınlaştığı dönemlerde başkalarıyla temas etmemek en etkili tedbirdir. Böyle dönemlerde mümkün olduğunca toplu taşıma araçlarını kullanmamalı, sık sık eller yıkanmalı, D vitamini alınmalı, bol bol sıvı tüketilmeli, kapalı mekânlarda bulunmamalı veya olabildiği kadar az zaman geçirmelidirler.

KİMLER GRİP AŞISI YAPTIRAMAZLAR

Grip aşısı, bir önce salgın yapan virüslere karşı hazırlandığı içini yeni yılda üreyen virüslere karşı bir koruması bulunmaz. Aşının 6 aydan küçük bebekler, Şiddetli Yumurta alerjisi olan kişiler, Geçmişte grip aşısı ile şiddetli alerjik reaksiyon atlamış kişiler ve Ateşli orta-ağır hastalığı olan kişiler dışında başka bir yan etkisi yok olmadığı belirtiliyor. Bununla birlikte grip aşısı uygulandığı insanlarda %70 üstünde bir etki sağlar %30 kısmında bir katkı göstermeyebilir. Bu kişinin verilen aşıya karşı bağışıklık oluşturabilme yeteneğiyle alakalıdır. Grip aşısı ne kadar bağışıklık oluşturmasa da özellikle yaşlı bireylerde etkinliğini gribe bağlı oluşacak komplikasyonlar üzerinde çok belirgindir. Özellikle yaşlılar da görülen zatüre, kalp krizi, felç ve ölüme kadar götüren hastalıklar için önemli koruma sağlar.

Grip Aşısı Fiyatları Ne Kadar?

Piyasada grip aşısı markaları bulunmaktadır. Grip aşısı yaptırmak isteyen kişiler doktorlarının ya da eczanelerinden bilgilenip yaptırabilirler.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.