Gündoğdu, 4/C’lilerin Sorununu Bakan Çelik ile Görüştü

Gündoğdu, 4/C’lilerin Sorununu Bakan Çelik ile Görüştü

Gündoğdu, 4/C’lilerin Kadro Sorununu Bakan Çelik ile Görüştü

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile bir görüşme yaparak, 4/C’li personelin kadroya geçirilmesi ve özlük haklarının iyileştirilmesi konusundaki taleplerini iletti.

Görüşmeden sonra bir açıklama yapan Ahmet Gündoğdu, 657’ye tabi 4/B’lilerin, 4924 ve 5393 sayılı kanunlar çerçevesinde çalışan bütün sözleşmeliler başta olmak üzere, 96 bin 500 sözleşmelinin kadroya geçirilmesini olumlu bulduklarını söyledi.

Görüşmede, başta TRT ve Gençlik ve Spor Bakanlığı (spor uzmanı ve antrenörler) olmak üzere bakanlık/kurum/kuruluşların teşkilat kanununa göre istihdam edilen sözleşmeli personelin istemeleri halinde kadroya geçmelerine imkan sağlayacak bir hükmün kadroya geçiş düzenlemesinde yer alması hususunda mutabakat sağlandığını belirten Gündoğdu, sendikamızın 4/C’li personelin kadroya geçirilmesi ve özlük haklarının iyileştirilmesi konusundaki taleplerini Bakan Çelik’e bir kez daha aktardı.

Başta 4/C’lilerin kadro ve mali haklarının iyileştirilmesi sorunu olmak üzere 2 milyon 600 bin kamu görevlisinin mali, sosyal ve özlük haklarıyla ilgili sorunlarını toplu sözleşme masasına taşıyacaklarını vurgulayan Gündoğdu, “Bu yılki toplu sözleşmelerde kamu görevlileri lehine önemli kazanımlar elde etmeyi hedefliyoruz” dedi.

Eğitim-Bir-Sen olarak, sözleşmeli personel ve 4/C’lilerin kadroya geçirilerek, kamu hizmetinin memurlar eliyle yürütülmesi noktasındaki taleplerimizi her türlü platformda dile getirdik. Konuya ilişkin kanuni düzenlemelerde 4/C’li personelin kadroya geçirilmesine ilişkin hükümlere de yer verilmesi için mücadelemiz devam edecektir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.