Gündoğdu, Azerbaycan Sendikalar Konfederasyonu’nun Genel Kurulu'na Katıldı

Gündoğdu, Azerbaycan Sendikalar Konfederasyonu’nun Genel Kurulu'na Katıldı

Gündoğdu, Azerbaycan Sendikalar Konfederasyonu’nun Genel Kurulu'na Katıldı

 

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Bakü’de Azerbaycan Sendikalar Konfederasyonu (Azerbaycan Hemkarlar İttifakları-AHIK)  4. Olağan Genel Kurulu’na katıldı.

4-7 Şubat tarihleri arasında devam edecek kongreye katılmak üzere Dış İlişkiler Danışmanı Osman Timurtaş ile birlikte Bakü’ye giden Gündoğdu, dün yabancı heyetler onuruna AHIK tarafından verilen akşam yemeğine katıldı. Gündoğdu, bugün yapılan genel kurulda ise bin 300’ü delege, yaklaşık 2 bin kişiye hitap etti.

Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, AHIK Genel Başkanı Settar Mehbaliyev’in şahsında tüm Azerbaycan halkına ve emekçilerine saygı ve sevgi dileklerini ileterek başladığı konuşmasında, 40’ın üzerinde ülkeden katılımcının da aralarında bulunduğu topluluğa Anadolu’dan, Türkiye’den, kardeş konfederasyon Memur-Sen’in 700 bin üyesinden, kardeş ülkenin 76 milyon halkından sevgi ve selam getirdiğini söyledi.

Azerbaycan ile Türkiye arasındaki bağların çok güçlü ve derin olduğunu vurgulayan Gündoğdu, bu güçlü bağı Azerbaycan’ın Kurucu Lideri Haydar Aliyev’in ‘Biz bir millet, iki devletiz’ sözüyle çok güzel tespit ettiğini dile getirdi. Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Azerbaycan’ın sevinci bizim sevincimiz, kederi bizim kederimizdir” sözüne atıfta bulunan Gündoğdu, “Bu söz, Azerbaycan’la ortak acı ve sevinçleri tarih boyunca paylaştığımızı gösteriyor” dedi.

26 Şubat Hocalı Soykırımı’nı Türkiye olarak, Memur-Sen olarak lanetlediklerini ifade eden Gündoğdu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu vesileyle başta Hocalı ve Dağlık Karabağ olmak üzere bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ermeni işgali altındaki Karabağ Bölgesi hukuken Azerbaycan’a aittir, Azerbaycan’ındır. İnşallah fiili olarak da Azerbaycan’a bağlanacağı günler yakındır.”

Memur-Sen ailesi olarak, son yıllarda kardeş iki ülkenin uluslararası arenada birlikte hareket etmesinden, diyalog halinde olmasından büyük bir memnuniyet duyduklarının altını çizen Ahmet Gündoğdu, şunları kaydetti:

“İnşallah iki ülkenin en büyük işçi ve memur konfederasyonları olarak bu birliktelik için üzerimize düşeni yapacağız. Her alanda yardımlaşma ve dayanışma içinde olmamız gerektiğini biliyoruz. Bugün bu birlikteliğin temellerini atmak için buradayız. El ele, gönül gönüle verip iki ülkenin uluslararası menfaatlerini daha da geliştirmek için buradayız. Türk dünyasının aydınlarından İsmail Gaspıralı’nın ortaya attığı, ‘Dilde, fikirde, işte birlik’ tezi Türk dünyasının önemli bir vizyonudur. Büyük şair-yazar Bahtiyar Vahapzade, dil birliği olmadan fikir birliğinin, fikir birliği olmadan işbirliğinin kurulamayacağını değişik sohbetlerinde defalarca dile getiriyor. Memur-Sen olarak her türlü birlikteliğe varız. Bölgesel ve uluslararası ortak projeler gerçekleştirebiliriz, gerçekleştirmeliyiz. Bu toprakların mayasından beslenmiş, birleştirici, hoşgörü sahibi, gönül eri ve ortak değerimiz Hacı Bektaş-ı Veli’nin deyimiyle ‘Gelin canlar bir olalım, iri olalım, diri olalım’ diyor, saygılar sunuyorum.”

Gündoğdu, yarın çeşitli temaslarda bulunduktan sonra Perşembe günü Ankara’ya dönecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.