Gündoğdu: Diklenmeden dik duruş

Gündoğdu: Diklenmeden dik duruş

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Onursal Başkanı Ahmet Gündoğdu, Memur-Sen 5. Olağan Genel Kurulu’nda teşkilata veda konuşması yaptı.

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Onursal Başkanı Ahmet Gündoğdu, Memur-Sen 5. Olağan Genel Kurulu’nda teşkilata veda konuşması yaptı.  


“Medeniyet değerleri ile sendikacılığı yeniden formüle eden adam: Ahmet Gündoğdu” belgeselinin ardından kürsüye çıkan Ahmet Gündoğdu,  sendikal mücadelede edindikleri birikimi yeni Türkiye hedefi doğrultusunda milletin ve dünya mazlumlarının hizmetine sunmak için siyasete adım attığını belirterek, teşkilattan helallik istedi.



Demokratik Türkiye mücadelemiz sürecek
 
“Biz 1992’den beri bu hedefin sendikal ayağında, sivil toplum kulvarında sorumluluk aldık, görev yaptık, paydaşı ve öncüsü olduk” diyen Gündoğdu, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “1992'de başlayan özgür, sivil ve demokratik Türkiye mücadelemizde bir yandan vesayeti tasfiye ederken diğer yandan da Türkiye’yi küreselleşen dünyanın kenar mahallesi olmaktan kurtarmanın ve yeni bir dünya düzeninin öncü ülkesi yapmanın gayreti içerisinde olduk. Katsayı adaletsizliğine son veren, başörtüsünü yeniden özgürlükle tanıştıran, kamu görevlilerini toplu sözleşme hakkıyla buluşturan, vesayetin bütün retoriklerine karşı demokrasinin pratiklerini öneren bir duruşun liderliğini üstlendik.”



Memur-Sen’in sendikacılığına engel olanlarla kavga etmekten geri durmadıklarını vurgulayan Gündoğdu, “Önce sendikacılığın kitaptaki yerini sorguladık, sonra destanını yazdık. Şimdi bunu nasıl daha ileriye taşırız gayesini gütmeliyiz. Yasakları dayatanlarla mücadelemiz sürecek. Memur-Sen’in her ferdi ben sendikam için ne yapabilirim demelidir” diye konuştu.

 


Yetimlere sahip çıkalım


Gündoğdu, teşkilata yetimleri emanet ederek, “Bütün sendikalar olarak yetimlere sahip çıkalım. Onlar organ, uyuşturucu, fuhuş mafyasının eline düşmesin. Yetim bir Peygamberin ümmeti olarak yetimleri sahiplenmek gerekiyor. Yetimleri önce Allah'a sonra size emanet ediyorum” dedi.

 


 
“Hakkınızı helal edin”


Gündoğdu, sendikal mücadelede edindikleri birikimi yeni Türkiye hedefi doğrultusunda milletin ve dünya mazlumlarının hizmetine sunmak için siyasete adım attığını belirtti. Gündoğdu, teşkilattan helallik istedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.