Gündoğdu, İTÜ ve YTÜ Rektörlerini Ziyaret Etti

Gündoğdu, İTÜ ve YTÜ Rektörlerini Ziyaret Etti

Gündoğdu, İTÜ ve YTÜ Rektörlerini Ziyaret Etti

 

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca ve Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek’i ziyaret etti.

Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, ilk olarak İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca ile makamında biraraya geldi. Eğitim-Bir-Sen İstanbul 6 No’lu Şube Başkanı İdris Şekerci, Başkan yardımcılarından Müjdat Kalkan, Tekin Şenel ve İTÜ Temsilcisi Abdullah Dağtekin ile Rektör yardımcılarından Prof. Mehmet Sabri Çelik ve Üniversite Genel Sekreteri Tayfun Kındap’ın da yer aldığı görüşmede Rektör Karaca’dan üniversite hakkında bilgi alan Gündoğdu, üyelerinden aldıkları güçle ülkemizin en büyük sendikası haline geldiklerini ifade ederek, “Her türlü haksızlığın ve hukuksuzluğun üzerine gitmeye devam edeceğiz. Ergenekonculara, darbecilere ve balyozculara en büyük tepki Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen’den gelmiştir ve gelmeye de devam edecektir” dedi.

Eğitim, öğretim ve bilim hizmet kolunda Eğitim-Bir-Sen’in genel yetkili sendika olduğunu kaydeden Gündoğdu, “Biz akademik, hizmet ve kültür sendikacılığı yapıyoruz. Kamu çalışanları adına kimsenin hayal edemediği kazanımlara imza attık. Yeni kazanımlara da imza atmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Orduyu göreve davet eden darbe yanlısı rektörlere ve yasakçılara karşı mücadele verdiklerini ve üniversitelerin asli görevleriyle ilgilenmeleri için uğraş verdikleri anlatan Gündoğdu, gelinen noktanın memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Daha sonra, İstanbul 6 No’lu Şube Başkanı İdris Şekerci, üniversite çalışanlarının sorunlarını ve beklentilerini Rektör Mehmet Karaca ile paylaştı. Şekerci’nin, Rektör Karaca ile paylaştığı başlıklardan bazıları şöyle: “Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının ÖSYM tarafından yapılması, unvan değişikliği sınavının biran önce yapılması, üye sayısının durumuna göre sendikalara odası tahsis edilmesi, iki yılını dolduran, asaleti onaylanan, kadrosu memur olan tüm masa başı memurlara bilgisayar işletmeni kadrosu verilmesi, dini bayramlarda çalışanlara bayram ikramiyesi ödenmesi, Maslak yerleşkesine camii yapılması, personelin en çok sıkıntı çektiği konular arasında olan lojman sorununun giderilmesi için yeni lojman yapılması ve personelin lojman sorununun çözülmesi, tayin isteyen personelin olumlu durumlarının pozitif yönde değerlendirilmesi, yönetici atamalarında liyakate önem verilmesi, yıllık izinlerde yol izni konusunda birimler arasındaki farklı uygulamaların sona erdirilmesi, iznini il dışında geçirecek personele tüm birimlerde uygulanmak üzere kanuni yol izninin verilmesi, üniversite genelinde görev yapan güvenlik görevlilerine mavi kart parası ödenmesi, öğle yemeklerinin ücretsiz olması ve görev yaptığı yerlerinin ve bölmelerinin fiziki durumunun iyileştirilmesi.”

Rektör Prof. Dr. Mehmet Karaca, kendisine sunulan konulardan bazılarını kısa sürede düzelteceklerini, bazılarının ise istenen çalışmanın durumuna göre zaman içinde mutlaka çalışanların memnun olacağı şekilde tamamlanacağını ifade etti.

Eğitim-Bir-Sen İTÜ Temsilci Abdullah Dağtekin, İdris Şekerci’nin dile getirdiği konuları rapor halinde Rektör Prof. Dr. Mehmet Karaca’ya sundu.

Rektör Mehmet Karaca, daha sonra Genel Başkan Ahmet Gündoğdu ile rektörlük sergisini gezdi.

YTÜ Rektörü İsmail Yüksek ile Görüşme

Ahmet Gündoğdu, beraberindeki heyetle birlikte Yıldız Teknik Üniversitesi’ne geçerek, Rektör Prof. Dr. İsmail Yüksek ile görüştü. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Salim Yüce’nin de hazır bulunduğu görüşmede Gündoğdu, üniversite hakkında bilgi aldı ve üniversite çalışanlarının genel sorunlarını dinledi.

Sorunların tamamıyla ortadan kaldırılması, maksimum çalışan memnuniyeti için kimin üzerine ne iş düşüyorsa yapması gerektiğini dile getiren Gündoğdu, sorunların çözüm adresi olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını ve bunun takipçisi olacaklarını, üniversite yönetimlerinden ise, çözmeleri gereken konularda gerekli adımı atmalarını beklediklerini kaydetti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.