Gündoğdu: Komplolara Boyun Eğmeyeceğiz

Gündoğdu: Komplolara Boyun Eğmeyeceğiz

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, emperyalizmin piyonlarının yaptığı operasyonların karşısında duracaklarını ifade etti

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, emperyalizmin piyonlarının yaptığı operasyonların karşısında duracaklarını ifade ederek, “Ümmeti ve ümmetin geleceğini küresel darbecilerin eline bırakmayacağız. Onların oyunlarını bozacağız. Memur-Sen olarak, ülkemize ve milletimize karşı kurulan komplolara asla boyun eğmeyeceğiz” dedi.
 

Eğitim-Bir-Sen İstanbul Şubeler Buluşması’na ve 1 No’lu Şube’nin organize ettiği programa katılan Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, Gezi olayları, 17 Aralık Süreci, yardım TIR’larının durdurulması ve 1 Mayıs dayatması ile istenmeyen olaylara neden olanları eleştirerek, “Emperyalizmin piyonlarının yaptığı operasyonların karşısında duracağız. Ümmeti ve ümmetin geleceğini küresel darbecilerin eline bırakmayacağız. Onların oyunlarını bozacağız. Memur-Sen olarak, ülkemize ve milletimize karşı kurulan komplolara asla boyun eğmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

 

Başörtü yasağının sona erdirilmesinin ve çözüm sürecinin devam ediyor olmasının önemli kazanımlar olduğunu belirten Gündoğdu, barış ve hakkaniyet temelli yeni bir dünya mücadelesi verdiklerini vurguladı.



 

Yasaklarla Mücadele Ediyoruz

 

Darbe dönemlerinin, vesayet süreçlerinin eseri kanun ve kararlarla uygulamaya konulan bütün yasakların kaldırılması için mücadele verdiklerini ve vermeye devam ettiklerini kaydeden Gündoğdu, şöyle devam etti: “Bu mücadeleyle elde ettiğimiz kazanımların sonuncusu ve bu ülkenin kadınları açısından en değerlisi, kamudaki başörtüsü yasağının kaldırılmasıdır. Bunu milletimize inanarak ve güvenerek başlattığımız ‘Özgürlük için 10 Milyon İmza’ kampanyasında topladığımız 12 milyon 300 bin imzayla başardık.”

 

Konuşmasında Çözüm Süreci’ne de değinen Gündoğdu, kardeşlik ikliminin bu toprakların mütemmim cüzü olduğu inancıyla Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi’ne de, ‘Çözüm Süreci’ne de destek olduklarını dile getirerek, “Akil İnsanlar Heyeti’nde yer almayı millet tarafından verilmiş bir görevin ifası olarak gördük. Türkiye’yi tabiri caizse karış karış gezdik. Çözüm iradesini destekleyecek girişimlerin ya öncüsü ya da paydaşı olduk. Bugün 18 aydır bölgeden şehit haberi gelmiyor. Bundan rahatsız olan yapılar var. Onlar rahatsız diye kardeşliğimizden vazgeçemeyiz. Çözüm Süreci’ni akamete uğratma planları yapıyorlar. Herkesin eşit yurttaş olduğu yeni Türkiye’yi eski Türkiye’ye döndürme hesapları yapıyorlar. Hevesleri kursaklarında kalacak inşallah. Memur-Sen olarak, ülkemize ve milletimize karşı kurulan komplolara asla boyun eğmeyeceğiz” diye konuştu.



 

Vesayetin Karşısındayız

 

“Paralel, yatay ya da dikey devlet olmaz. Her türlü vesayetin karşısındayız” diyen Gündoğdu, şunları söyledi: “Gezi olayları, 17 Aralık Süreci, yardım TIR’larının durdurulması ve 1 Mayıs dayatması küresel birer operasyondu ve tutmadı. 17 Aralık’la birlikte ortaya çıkan ‘Büyük Türkiye’ hedefini akamete uğratmaya dönük sivil vesayet çabası ve paralel devlet yapılanmasını kabul etmiyoruz. Ümmeti ve ümmetin geleceğini küresel darbecilerin eline bırakmayacağız. Ulus ötesi darbecilerle de, taşeronlarıyla da demokratik mücadelemizi son darbeci de pes edinceye kadar sürdüreceğiz. Erdemli bir dünyanın kurulmasında öncü olmalıyız, dik duracağız. Emperyalizmin piyonlarının yaptığı operasyonların karşısında duracağız. Oyunlarını bozacağız. Memur-Sen, dünyanın dört bir yanındaki mazlumların kimliğine bakmadan her zaman yanlarında oldu, olmaya da devam edecek; yine kimliğine bakmadan zalimlerin karşısında oldu, olmaya da devam edecek.”

 


 

İllegal Dinlemelere Hesap Sorulsun 

 

Hukuksuz dinlemeleri de eleştiren Gündoğdu, “Beni dinleyenler hakkında suç duyurusunda bulunduk, bunun takipçisiyiz. Hukuksuz, illegal işlere bulaşanların deşifre edilmesini bekliyoruz. Hukuksuz dinlemeler, terörist İsrail’in işine yaradı. Bunun hesabı sorulsun istiyoruz” şeklinde konuştu.



 

Yeni, Sivil ve Özgürlükçü Bir Anayasa İstiyoruz

 

Gündoğdu, milletin sivil siyasete olan inancını kaybettirerek vesayete ve darbelere vize kolaylığı sağlayan üstünlerin hukuku anlayışını yeniden hayata geçirmek isteyenlerin oyununu tamamıyla bozmaları gerektiğini ifade ederek, “Onun için öncelikle yeni, sivil ve özgürlükçü bir Anayasa istiyoruz” dedi. 

 


 

Gençlerimizin Yanında Yer Almalıyız

 

Erdemli bir toplumun yeniden inşası için gençleri önemsediklerinin altını çizen Gündoğdu,  bir milletin geleceğinin teminatı olan gençlerin yanında yer almak ve onlara özgüven aşılamak için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini kaydetti. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.