Gündoğdu, Mardin'den Seslendi

Gündoğdu, Mardin'den Seslendi

Gündoğdu, Mardin'den Seslendi

Mardin’de Eğitim-Bir-Sen tarafından organize edilen iftar programına katılan Eğitim-Bir-Sen  ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, ülkenin yeniden inşa sürecinde olduğunu, vesayetçilik yerine yeni Türkiye’ye geçiş yapıldığını söyledi.
 
Kangren olan sorunların son bulması için çözüm sürecine destek verdiklerini açıklayan Gündoğdu, " Evrensel hukuk, ebedi kardeşlik için süreci destekliyoruz. 20 aydır şehit cenazesi gelmediği için de çok mutluyuz" dedi. 
 
“TÜRKİYE NORMALLEŞİYOR”
Gündoğdu, muhalefetin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun çözüm sürecine destek olacağını belirtmesine rağmen, ona destek veren MHP’den ses çıkmadığına işaret etti. Gündoğdu, şu şekilde: “Vatanı satıyorsunuz' diye her gün bizi tehdit eden MHP, bugün gösterdiği adayının diliyle 'bu çözüm süreci iyidir' deniliyorsa, dün başörtülüyü gördüğünde kırmızı görmüş boğaya dönen ana muhalefetin lideri, bugün ‘başörtü sorununu biz çözdük' der hale gelmişse, bu pembe yalan ama olsun, ‘Türkiye'nin normalleşmesi' demektir.” 

“ZULÜM KARŞINDA TARAFSIZ OLMAYACAĞIZ”
Gündoğdu, Suriye ve Filistin’de zulümler yaşandığını, burada tarafsızlığın söz konusu olamayacağının altını çizerek, "Ninnilerle uyutulması gereken yavrularımız bugün dünyanın gözü önünde kurşunlarla susturuluyorsa burada denilecek tek söz merhum Cemil Meriç'in diliyle, 'zulüm karşısında tarafsızlık namussuzluktur' sözüdür. Filistin meselesi ümmetin meselesidir" ifadesini kullandı.
 

"Gezi zekâların başlattığı Gezi olayları, 17 Aralık küresel operasyonunun ardından cumhurbaşkanlığı adaylık sürecini yaşıyoruz" diyen Gündoğdu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Elbette referandumda yüzde 100 ittifak ederek 'evet' çıkması için mücadele ettiğimiz, aynı değerlere yönelmiş olduğumuz insanlarla ayrı düşmüş olmanın üzüntüsünü yaşıyoruz ama bunun sorumlusu biz değiliz. 17 Aralık'ta gördük ki Gezi olaylarındaki sanatçı müsveddesinin 'mesele ağaç meselesi değil' dediği gibi meselenin dershane, hizmet meselesi olmadığını gördük. Dershanelerin özel okula dönüşmesine kızgınlık, bu ülkede ezanı Türkçeye döndürüp camileri ahıra dönüştürenlere sempatiye dönüyorsa bu, bizim yolumuz değildir."
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum