Gündoğdu vekil adaylığını açıkladı

Gündoğdu vekil adaylığını açıkladı

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Gündoğdu, haziran ayında yapılacak genel seçimler için adayı aday olacağını açıkladı

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, haziran ayında yapılacak genel seçimler için aday adayı olacağını açıkladı.

Gündoğdu, Başkent Öğretmenevi'nde 21. Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı sonrası düzenlediği basın toplantısında, Memur-Sen ve bağlı sendikaların insanın yüceltilmediği yerde emeğin olmayacağını çok iyi bilen bir hareket olduğunu dile getirdi.

Sendika başkanlığı sürecindeki çalışmalarına değinen Gündoğdu, ortak akıl mitinglere öncülük ettiklerini, darbecilere karşı koymayı şeytan taşlamayla eş tuttuklarını, toplu sözleşme ve toplumsal sözleşmeye "evet" sloganıyla öncülük ettiklerini ve 12 milyon 300 bin imzayla başörtü özgürlüğünün hayata geçirilmesi için çalıştıklarını anlattı.

Zirve yolculuğunun emin ellerde olacağını dile getiren Gündoğdu, Memur-Sen'in destanlar yazmaya devam edeceğini söyledi.

Açıklamanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gündoğdu, "nereden milletvekili adayı olacağı ve Meclis'te ilk çalışmanın ne olacağı" yönündeki soruya karşılık, şunları kaydetti:

"Bu teklif, seçim işleri başkanının Memur-Sen'e ziyaretiyle gelen bir teklif. Akabinde Sayın Başbakan'la yüzyüze görüştüğümüz bir teklif. Dolayısıyla bir il konuşması olmadı.

Kurumsal sıfatım değişecek ama hizmet ve adanmışlık sıfatım değişmeyecek. Elbette burada Türkiye'nin en büyük konfederasyonunun genel başkanı olarak hizmet etmeyi Allah bana nasip etti. Ama davet edildiğimiz yerde elbette o siyasi partinin, hükumetin, üst organlarının alacağı kararlar, vereceği görevler olacaktır. Bunu da kendi kulvarı içerisinde değerlendirmek lazım. Ama bir kez daha söylüyorum. Sıfatımız, titirimiz, makamımız ne olursa olsun görevimiz millete hizmet olacak, bundan başka bir görevimiz de olmayacak."

Ahmet Gündoğdu kimdir?

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı Söğüteli Köyü’nde dünyaya gelen Ahmet Gündoğdu, ilk öğrenimini köyünde, Erdemli İmam Hatip Lisesi’nde başladığı ortaöğrenimini de Giresun İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. 1987 yılında Konya Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun olan Gündoğdu, uzun yıllar Bakırköy Ticaret Meslek Lisesi'nde öğretmenlik yaptı. 

1992 yılında Eğitim-Bir-Sen Bakırköy ilçe temsilciliğini kurduktan sonra ilçe başkanlığı sendikacılığına başlayan Gündoğdu, 1996-2002 yılları arasında sırasıyla İstanbul Şube Sekreterliği, Marmara Bölge Başkan Yardımcılığı, Genel Araştırma ve Dış İlişkiler Sekreterliği ve Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Ahmet Gündoğdu, 22 Aralık 2002 tarihinde yapılan 1. Olağanüstü Kongre ile “Eğitim-Bir-Sen” sendikasının Genel Başkanlığına seçildi. 2005, 2008, 2011 tarihlerinde yapılan Olağan Genel Kurul tekrar Genel Başkanlığına seçildi. Ve 2008’de yapılan “Memur Sen” 3. Olağan Genel Kurulu’nda Konfederasyon Genel Başkanlığı’na seçildi. 2011’de gerçekleştirilen Memur-Sen 4. Olağan Genel Kurulu’nda tekrar Genel Başkanlığa seçildi. Gündoğdu, bu görevlerine devam etmektedir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum