Gündoğdu'dan Enflasyon ve Memur Zammı Açıklaması

Gündoğdu'dan Enflasyon ve Memur Zammı Açıklaması

Gündoğdu, Kastamonu Şube Olağan Genel Kurulunda Konuştu

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, “Çözüm Sürecini eşit yurttaşlık ve ebedi kardeşlik için destekliyoruz. Çözüm Süreci, kamu güvenliğinin alternatifi değil, partneridir. Faşizanlığa hayır diyor, ırkçılığı reddediyor, yeniden Büyük Türkiye diyoruz” dedi.

 

Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, Eğitim-Bir-Sen Kastamonu Şubesi 3. Olağan Genel Kurulu’na katıldı. Kastamonu Belediyesi Konferans Salonu’nu dolduran kalabalığa hitap eden Gündoğdu, önemli açıklamalarda bulundu.

 

 

Millet İradesinin Yanındayız

 

Gündoğdu, Telafer, Şam ve Halep’ten gelenler, ne kadar Türk halkının kardeşiyse Kobani’den gelenlerin de ayrıma tabi tutulmadan aynı şekilde olduğunu kaydetti. Gündoğdu, “İllegal yapıların karşısında, milletin yanındayız. Küresel oyunları bozup, dik durmaya devam edeceğiz. Şimdi diriliş vakti. Milletin iradesine dokunan bütün yapılar, alaşağı edilmelidir. Gezi, 17 Aralık, Kobani olaylarını yürüten üst akıl var. Gezi ve 17 Aralık, millet iradesine kalleşçe saldırıdır. Taşeron örgütlerin karşısında, küresel oyunların dışındayız” şeklinde konuştu.

 


 

Devlet Güvenlikten Taviz Vermemeli

 

Kobani’yi bahane ederek 127 okulu yakanların Kürtleri cezalandırdığına işaret eden Gündoğdu, şu değerlendirmelerde bulundu: “Kürt çocuklarını cezalandırdılar. Bazı siyasi partiler  ile yanaşması olduğu illegal terör örgütleri gibi rant için sürece destek verenler değil, Allah rızası, Türk'ün, Kürt'ün kardeşliği için süreci önemseyen muhafazakar Kürtler, cezalı konuma getirilmiştir. Onun için devlet, güvenlik için özgürlükten taviz vermemeli ama özgürlük için de bıraktığı güvenlik açığının vatandaşına zulme dönüşmesine asla müsaade etmemeli. 6-7 Ekim olaylarını kınıyorum. Devlet, güvenlik açığının vatandaşa zulme dönüşmesine asla müsaade etmemelidir. Dün derin devlete nasıl karşıysak bugün de karşıyız.”

 



 

Yeniden Büyük Türkiye Yolunda İlerliyoruz

 

Gündoğdu, çözüm sürecinin hayata geçmiş biçiminin Memur-Sen ailesi olduğunu belirterek, Memur-Sen ailesinin ırkçılığı reddettiğini dile getirdi.

 

“2007 yılında sağımızdaki konfederasyonlar, yanaşma olduğu siyasi yapıları göreve çağırıyor” diyen Gündoğdu, “O gün, Türklükte faşizmi zirveye taşıyanlar bunu söylüyordu. Şimdi, Kürt faşistleri, BDP Partisi'nin yöneticisi, zinde güçleri göreve davet ediyor. Millete dayanmayan, millet iradesine güvenmeyen, rakibini egale etmek için darbeciden medet uman anlayışlar, referandumda tarihin çöp sepetine atılmıştır. Bir daha dirilme şansı yoktur, ölmüştür, millet tarafından öldürülmüştür. Terörün karşısında, kardeşliğin yanındayız, mazlumun tarafındayız. Çözüm sürecini eşit yurttaşlık ve ebedi kardeşlik için destekliyoruz. Çözüm Süreci, kamu güvenliğinin alternatifi değil, partneridir. Faşizanlığa hayır. Irkçılığı reddediyor, yeniden büyük Türkiye diyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

Mescid-i Aksa Onurumuzdur

 

Batı uygarlığının çifte standartları olduğunu, Mescid-i Aksa’nın zulme uğramasına kimsenin ses çıkarmadığını belirten Gündoğdu, “Mazlumun rengine bakılmaz. Mazluma sahip çıkmak herkesin görevidir. Mescid-i Aksa onurumuzdur. Onurumuzun çiğnetilmesine asla müsaade etmemeliyiz. Sömürüye, işgale, Siyonizm’e hayır” diye konuştu.

 



 

Yetimlere Sahip Çıkmalıyız

 

Memur-Sen’in, İHH’nın yetim projesine paydaş olduğunu hatırlatan Gündoğdu, “Yetimlere sahip çıkalım” çağrısında bulunarak, “Sen, ben sahip çıkmazsa bu yetimler, mafya, fuhuş ve organ mafyasının kurbanı olacaklardır. Gücü yeten her kardeşimizin bir yetim kardeşi olabilir” ifadelerini kullandı.

 

 

Kadim Medeniyeti Gençlerle İnşa Edeceğiz

 

Genç Memur-Sen ile çağın insanı, onurlu gençler yetiştirileceğini kaydeden Gündoğdu, şu şekilde konuştu: “Bütün Türkiye’de örgütlenen Genç Memur-Sen’le, çağın insanı, Kur’an’ın Müslümanı gençler yetiştireceğiz. Yeni Cemil Meriçler, Sezai Karakoçlar Mehmet Akif İnanlar, Seyyid Kutuplar, çağın İbn-i Sinaları, Gazalilerini ortaya çıkaracağız. Amacımız Anadolu’yu Hikmet eğitiminin merkezi yapmaktır. Bunu gençlerle başaracağız. Medeniyet fikrimizi, ilim, irfan ve kültür sütunları üzerine temellendireceğiz. Hem büyük Türkiye’yi hem de kadim medeniyeti birlikte inşa edeceğiz. Medeniyetimizin ihyası için ülkemizi büyük davanın mekanı yapmalıyız.”



 

Kazanımlarımız Sürecek

 

Algı operasyonları ile kazanımlarının itibarsızlaştırılmasına asla müsaade etmeyeceklerini vurgulayan Gündoğdu, “Direneceğiz, yılmayacağız; kazanımlarımız sürecek. Milletimize, memleketimize, medeniyetimize hizmet ediyoruz. Millet iradesinin sendikacılıktaki adıyız” dedi.

 


 

Enflasyon Açıklaması

 

Dokuz yıl boyunca toplu görüşme yetkisini elinde bulundurup da hiçbir kazanım sağlayamayanlar olduğunu dile getiren Gündoğdu, şunları söyledi: “2009 yılında 20 lira taban aylık isteyip, ‘10 lira verirseniz imza atacağız’ diyenlerin, 10 liranın 17,5 katı taban aylığını değersizleştirmesine de müsaade etmeyelim. Neydi stratejimiz? Bütün illeri dolaşıyoruz 11 genel başkanımla. ‘Bir, ilkokul mezunu işçi kardeşime emekli olduğunda 90 bin liranın altında emekli ikramiyesi verilmezken, üniversite mezunu memur, neden 50 bin lirayı alamaz? İki, işçi kardeşimin 2 bin lira maaşla emekliye ayrıldığı gün, emekli maaşı bin 800 liranın altına inmezken, 2 bin lira maaş alan memurun maaşı neden bin 200 lirayı geçemez? Yüzdelik zamlarla hizmetliyle müsteşar arasındaki makas açılıyorsa, bunu çözümü nedir?' gibi sorulara cevap aradık ve 'taban aylığa zam alalım' stratejisine oy birliğiyle karar verdik. Bunun anlamı nedir değerli arkadaşlarım, bunun anlamı emeklilik ikramiyesinin bu sene 5 bin 250 lira artırılmasıdır. Yüzdelik zam olsaydı artmayacak mıydı, artacaktı ama şimdi 5 bin 250 lira, 5 bin 250 liradan bin 600'ü çıkarın, kalanı 12'ye bölün, ne kadar zam almışız?”

 

Genel kurula AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, Kastamonu Belediye Başkan Vekili Eşref Can, AK Parti İl Başkanı Metin Çelik ve Eğitim-Bir-Sen üyeleri katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum