Gündoğdu'dan Memur Zammı Açıklaması

Gündoğdu'dan Memur Zammı Açıklaması

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen’in Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirdiği basın iftarı yazılı ve görsel medyayı bir araya getirdi.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, “Masa başı haberlerle bizi doğru ve haklı mücadelemizden asla vazgeçiremezler. Ulusal güvenliğimizi tehdit eden projelere imza atanlarla aynı tarafta olamayız. Bu ülkeye İsrail’in veremediği zararı paralel yapı verdi. Şimdi de medyası devam ediyor” dedi.
 
Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen’in Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirdiği basın iftarı yazılı ve görsel medyayı bir araya getirdi. Programda konuşan Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, Memur-Sen’in üye sayısını 55 bin daha artırarak 762 bin 650’ye ulaştığını, 11 hizmet kolunun 11’inde yetkiyi aldıklarını belirterek, “Bu başarının arkasında, kamu görevlilerine yeni kazanımlar üretme, millet iradesine sahip çıkma, mazlumun çığlıklarını karşılıksız bırakmama, insanlık ve medeniyet değerleriyle bütünleşme ve teşkilatlarımızın yoğun çalışması var. Zirveye çıkmamızda emeği olan herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. 

Hesap Makinesi Kullanmayı Bilmiyor
 
Son günlerde paralel medya ve uzantılarının Memur-Sen’i hedef aldığını kaydeden Gündoğdu, şunları söyledi:
 
“Yaptıkları suçlamaların çok üzerinde değer olduğunu düşünmüyoruz. Bugün Zaman ve Hürriyet’in benzer haberlerle Memur-Sen’i hedef aldıklarına şahitlik ettik. Ama ne yazık ki hesap makinesini kullanmayı bilmeyenler haber yapıyor ve yalana dolanıyor. ‘Zam yüzde 3’ün altında kaldı, enflasyonun altında ezildi’ haberleri var. 6 aylık enflasyon ne kadar? 5,70. Nasıl oluyor zam yüzde 3’ün altında kalıyor. Bundan sonra resmi tekzibi yaptık. Hukuki süreci de başlattık. Hizmetliye gelen zam yüzde 24, milletvekiline gelen zam yüzde 2, enflasyonu neye göre belirleyeceksiniz. Ayrıca 850 bin öğretmene 150 TL ek ödeme aldık. Dolayısıyla taban aylık dar gelirliği gözeten ve piramidin tamamına çalışan bir aylık sistemidir.”
 
17 Aralık ve dershanelerin kapatılması sürecini de değerlendiren Gündoğdu, “Neden hedef alındık sorusunun cevabını 17 Aralık’ta aramak lazım. Vesayetin her türlüsüne karşıyız. 17 Aralık da, ‘küresel bir operasyondur’ çağrısını yaptık. Operasyonun amacını deşifre ettik. Yeni Türkiye ve Büyük Türkiye idealine karşı çıkanları eleştirdik. Biz bunu yapınca gerçek dışı haberlerle hedef alındık. Ve algı operasyonu sürüyor. Masa başı haberlerle bizi doğru ve haklı mücadelemizden asla vazgeçiremezler. Ulusal güvenliğimizi tehdit eden projelere imza atanlarla aynı tarafta olamayız. Bu ülkeye İsrail’in veremediği zararı paralel yapı verdi. Şimdi de medyası devam ediyor” ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Mazlumlara Öncülük Etmeli  
 
Gündemde cumhurbaşkanlığı seçimleri olduğunu ifade eden Gündoğdu, “Cumhurbaşkanı seçiminde oy oranını icraat ve vaatler belirleyecek. Filistin gibi, terörist devlet İsrail’in baskı uyguladığı Mescid-i Aksa gibi bir meselede bile ‘tarafsız olacağım’ deniyorsa, bu, 1950 model bir Türkiye özlemi ortaya koymaktır. Ben bu çatı adayın milletin çatısının adayı olamayacağını düşünüyorum. Dünya mazlumlarına öncülük etmesini, insan onuru, insan onuruna yakışır iş ve ücret konusunda çaba sarf etmesini bekliyoruz” diye konuştu. 
 
Cumhurbaşkanının halkın seçmesinin önemli bir demokratik gelişim olduğuna dikkat çeken Gündoğdu, referandumun olumlu bir değişim olduğunu dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum