Güreşin Semih'i

Güreşin Semih'i

Moskova'da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda unvanını koruyarak, altın madalya kazanan Selçuk Çebi, çok özel açıklamalar yaptı.

Şeref Eroğlu gibi bir şampiyonun arkasında 66 kiloda 6 yıl beklediğini, körelmemek için 74 kiloya çıktığını söyleyen Çebi, "Kendimi Fenerbahçeli Semih Şentürk'e benzetiyorum. Güreşin Semih'i oldum" dedi. Geçen sene Danimarka'da, bu sene de Rusya'da altın madalya alarak duble yapan milli grekoromencimiz, "2011 yılında İstanbul'da yapılacak Dünya Şampiyonası'nda futbol deyimiyle üçüncü altın madalyamı alıp, hat-trick yapacağım ve tarihe geçeceğim"iddiasında bulundu. Babasının, Mehmet Akif Pirim'i izleyerek kendisini güreşe başlattığını belirten Çebi, "Şeref, Hamza ve Nazmi Ağabey'den çok şey öğrendim. Lider sporculardı. Bize örnek oldular. Şimdi görev sırası bizlerde" diye konuştu.

YASAL DOPİNG YAPTIM!
Çebi, uğurlarını ise şu sözlerle açıkladı: "Maçlardan önce sağ el serçe parmağıma mavi kurdele bağlıyordum. Mavi kurdeleyi görünce, oğlum Yusuf'u hatırlıyordum. Hırvat rakibim karşısında müsabakam biraz zor geçti. 'Bu maçı Yusuf için almam lazım' dedim. Bu da bana yasal doping oldu. Her maçtaki dopingim 1 yaşındaki oğlum Yusuf'tu."

HAT TRİCK YAPACAĞIM
Kendini güreşin Semih'i olarak gören Selçuk Çebi, aynı kiloda olduğu Şeref Eroğlu'nun arkasında 6 sene bekledikten sonra kilo yükselterek, art arda Dünya Şampiyonu oldu. 2011'de Türkiye'de de altın madalya kazanarak bir anlamda 'hat trick' yapmak istediğini söyleyen Selçuk, "Şeref Eroğlu, Nazmi Avluca ve Hamza Yerlikaya'dan çok şey ögrendiğini belirtiyor.

ŞAMPİYON AMA SORUŞTURULUYOR!
Sakatlığı nedeniyle Nisan'da Bakü'de yapılan Avrupa Şampiyonası'nda mindere çıkamayan, ancak federasyon tarafından rakiplerini izleyebilsin diye Bakü'ye götürülen Selçuk Çebi ile ilgili olarak, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü federasyon hakkında soruşturma açtı. GSGM Teftiş Kurulu'nun başta Selçuk Çebi olmak üzere, ek olarak yer alan sporcu ve antrenörlerle ilgili olarak federasyonun hakkında açtığı soruşturma devam ediyor.

Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.