Hak ve Mücadelenin Adresi: Türkiye Kamu-Sen

Hak ve Mücadelenin Adresi: Türkiye Kamu-Sen

Türkiye Kamu-Sen Düzce İl Temsilciliği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen 'Bahar Pikniği' Gölyaka Kültür Park Mesire Alanı'nda yapıldı.

Türkiye Kamu-Sen Düzce İl Temsilciliği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen 'Bahar Pikniği' Gölyaka Kültür Park Mesire Alanı'nda yapıldı. 2 bin 500 kişinin üzerinde katılımın olduğu pikniğe Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk’ da katıldı.

Pikniğe Türk Eğitim-Sen Merkez Kadın Komisyonu Başkanı Firdes Işık, Sakarya Türkav Başkanı, Sakarya, Bolu, Zonguldak Türk Eğitim -Sen Şube başkanları ile Düzce Kamu Sen’e bağlı şube başkanları da iştirak ettiler.

Bahar Pikniğinde açılış konuşmasını yapan Düzce Kamu-Sen İl Temsilcileri ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Osman Çakmak, yoğun bir katılımın olmasından dolayı herkese şükranlarını sunduğunu söyledi ve Türkiye Kamu -Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve diğer misafirlerin de aralarında bulunmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Programda kısa bir konuşma yapan Türkiye Kamu- Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ise gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. “Bir dönem değil, her dönem asil ve dik duruşlu olan, adam gibi adamların sendikasına mensup üyelerine gayretlerinden ve yürekliliklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi. Koncuk konuşmasında özetle şunları söyledi; “ Türkiye Kamu-Sen; ülkemizde memur sendikacılığının yüz akı ve kamu çalışanlarının tek umududur.

Çalışma hayatının gittikçe artan problemlerle boğuştuğu, devlet memurlarının her geçen gün kazanımlarının gasp edildiği ve çalışanların iradesinin sözde sendikalar eliyle siyasi iradeye pazarlandığı bu zamanda Türkiye Kamu-Sen’in önemini daha da belirginleşmiştir. Kamu çalışanları, görmekte ve takdir etmektedir ki; Türkiye Kamu-Sen her koşulda kamu çalışanlarının hak ve kazanımlarının mücadelesini tavizsiz sürdürmektedir. Kimseden korkmuyoruz, çekinmiyoruz. Ahlaki ve onurlu sendikacılığın gereği neyse onu eksiksiz yerine getiriyoruz. Bu mücadelemizde bizlerden desteğini esirgemeyen siz kıymetli üyelerimize şükranlarımızı sunuyorum.

Diğer kamu çalışanları meslektaşlarıma da çağrıda bulunuyorum: Gelin bu ahlaklı mücadeleye omuz verin. Sizin iradenizi siyasi iktidara pazarlayanların çalışma hayatını getirdiği noktayı görüyorsunuz. Bu zillet ile hep birlikte kaybediyoruz. Onun için her bir meslektaşımın bizimle yürümesini diliyorum. Eğer hep birlikte bu mücadeleyi başarıya ulaştıramaz isek telafisi mümkün olmayacak kayıplarla karşı karşıya kalacağız. Bakın işte görüyorsunuz; Sayın Cumhurbaşkanı yeni dönemde işçi memur ayrımını kaldıracaklarını, devlet memurunun  iş güvencesini kaldıracaklarını defalarca ilan etti. Kendisi meydan meydan gezmekte ve yeni dönem için 400 milletvekili talep etmektedir. Ne yapacağız? Sessiz mi kalacağız? Ben tek bir memurun dahi iş güvencesinden vazgeçeceğini düşünmüyorum. Dolayısıyla, bu açıdan değerlendirdiğimizde; 7 Haziran’da aklı başında her meslektaşımın kendi geleceğini oylayacağının farkında olacağını düşünüyorum. Ya tek sermayemiz olan iş güvencemize sahip çıkacağız, yada parti memuru olmaya yani modern köle olmaya eyvallah diyeceğiz.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.