Hakem Kurulu Kararını Uygulamayan İller Var!

Hakem Kurulu Kararını Uygulamayan İller Var!

Halen Hakem Kurulu Kararını Uygulamayan İller Var!

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Kararı’nın (KGHK) 11. maddesine göre aile yardımlarının kamu görevlilerine ödenmesi için Milli Eğitim Bakanlığı’na, valiliklere talimat gönderilmesi ve sonucundan sendikamızı bilgilendirmesi hususunda yazı gönderdik.

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Kararı’nın 11. maddesinde, “15.07.2012 tarihinden geçerli olmak üzere 657 Sayılı DMK nın 202. maddesi uyarınca çocuk için verilmekte olan aile yardımı ödeneği, burs alan veya devletçe okutulan çocuklardan anılan kanunlarda bu ödeneğin verilmesine ilişkin diğer şartları taşıyanlar için de aynı usul ve esaslar dâhilinde ödenir” denilmektedir.

Buna göre, çocukları burs alan veya devletçe okutulan kamu görevlilerine de “aile yardımı” ödemesinin yapılması karar altına alınmıştır. Hal böyleyken, bazı illerde çalışan sendikamız üyesi kamu görevlilerine ödenen aile yardımı, çocuklarının burs aldığı veya devletçe okutulduğu gerekçesiyle kesilmiştir.

İllerde yapılan hukuka aykırı bu uygulamanın ortadan kaldırılması ve 29.05.2012 tarih ve 2012/1 No’lu Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Kararı’nın 11. maddesine göre aile yardımlarının kamu görevlilerine ödenmesi gerekir.

 

MEB'e Yazdığımız Yazı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.