Haklarımızı Birlikte Gasp Edip, Birlikte Kaçtılar!

Haklarımızı Birlikte Gasp Edip, Birlikte Kaçtılar!

Haklarımızı Birlikte Gasp Edip, Birlikte Kaçtılar!

KESK tarafından yapılan açıklama;

2016-2017 ekonomik, sosyal ve özlük haklarını kapsayacak Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin dördüncüsü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda bugün (14 Ağustos)  gerçekleştirildi. İlk üç oturuma teklifsiz gelen Çalışma Bakanı Faruk Çelik TİS tekliflerini açıkladı.

Memur-Sen ile hükümet arasında göstermelik bir şekilde yürütülen TİS görüşmelerinde geçici savaş hükümeti adına Çalışma Bakanı Faruk Çelik 2016 yılı için yüzde 4+4, 2017 yılı için ise yüzde 3+3 zam ve enflasyon farkı teklifini yaparak mevzuata aykırı bir şekilde Konfederasyonumuz ve Kamu Sen'e söz hakkı vermeden TİS masasından yandaş sendika Memur Sen temsilcileriyle birlikte adeta kaçarcasına ayrıldı. Bu duruma tepki gösteren Konfederasyonumuz Eş Başkanı Lami Özgen bir açıklama yaparak "bu keyfi, hukuksuz, antidemokratik TİS görüşmesi 'Geçici Savaş Hükümeti’nin' bağıtlama yetkisi olmadığını bir kez daha kanıtladı" dedi.

 

Haklarımızı peşkeş çektiler!

Memur-Sen ile AKP arasında danışıklı dövüş yaşandığını belirten Eş Genel Başkanımız, iki gün önce (12 Ağustos 2015 tarihinde) Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, Çalışma Bakanı Faruk Çelik, Başbakan Davutoğlu ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık’ın görüştüğünü hatırlatarak, bu görüşmede kendi TİS masalarını kurmak suretiyle, kamu emekçilerinin haklarını peşkeş çekildiğini söyledi.

Eş Genel Başkanımız, "Biz emek sarf ediyoruz, hizmet üretiyoruz. Emeğimizin karşılığını onurlu bir ücret, onurlu bir yaşam olarak talep ediyoruz. Hiç kimsenin enflasyon oranı altında bize sunacağı yüzdelik zam sadakasına ihtiyacımız yok. Kamu emekçileri olarak ihtiyacımız yok. KESK olarak ihtiyacımız yok. Sayın bakan tekliflerini sunup bizim hakkımızı gasp edip kaçıp gitmiştir. 2014 yılındaki enflasyon kayıplarımız söz konusu dahi edilmemiştir. 12 ay çalışıp 11 ay maaş aldık. Bu kayıplarımız telafi edilmeden, daha düne kadar A,B,C planlarımız var diyenMemur Sen bu teklifler karşısında susmuştur, Cuma namazını bahane ederek bakan ile birlikte kaçmıştır.” sözleriyle “Tüm kamu emekçilerini ve emeklilerini haklarımıza sahip çıkmak için mücadeleyi yükseltmeye çağırıyorum” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum