Hangi İller 24 Nisan Günü Tatil Değil?

Hangi İller 24 Nisan Günü Tatil Değil?

Basından da takip ettiğimiz kadar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamasına katılan öğretmen ve öğrencilerin 24 Nisan 2014 Cuma günü tatil yapmayacaklarını aksine o günde okula gelecekleri belirtilmektedir.

Basından da takip ettiğimiz kadar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamasına katılan öğretmen ve öğrencilerin 24 Nisan 2014 Cuma günü tatil yapmayacaklarını aksine o günde okula gelecekleri belirtilmektedir.

Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI imzalı 30/05/2014 tarihli ve 2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılı Çalışma Takvimi konulu 2014/11 Genelge’nin 2.maddesi şu şekildedir:  “Çalışma takvimi; yukarıda belirtilen tarihler dikkate alınarak, 16/12/1996 tarihli ve 2467 sayılı Tebliğler Dergisinde yayımlanan “Millî Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitim Kurumlarının Çalışma Takvimi” örneği esaslarına göre valiliklerce düzenlenecektir.”

Bu genelge doğrultusunda İl Milli Eğitim Müdürlükleri illerinde yapılacak çalışmaları ve tatil günlerini belirleyerek valilik onayına sunarlar. Bu çalışma takvimini de ilin valisi onaylar ve böylece çalışma takvimini düzenlemiş olur. Bu çalışma takviminde hangi günlerde öğretmen ve öğrenciler tatil yapacağı da belirtilmektedir.

İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin çalışma takvimine göre 24 Nisan 2015 Cuma günü Okul Öncesi, İlkokul, Ortaokul ve İmam-Hatip Ortaokulları öğrencileri için tatil olduğunu beyan eden illerin bazıları şunlardır: Adana-Antalya-Ankara, Aydın, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, İzmir,  Hatay, Kayseri, Sakarya, Samsun Urfa, Tekirdağ, Trabzon. Bu illerde okul öncesi ve İlkokul, Ortaokul ve İmam-Hatip Ortaokulları öğrencileri ve öğretmenleri 24 Nisan 2015 Cuma günü okula gitmeyeceklerdir.

İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin çalışma takvimine göre 24 Nisan 2015 Cuma günü Okul Öncesi, İlkokul, Ortaokul ve İmam-Hatip Ortaokulları öğrencileri için tatil olmayacağını beyan eden illerin bazıları şunlardır: Balıkesir, Gaziantep, Denizli, İstanbul, Kocaeli, Konya, Manisa. Bu illerde okul öncesi ve İlkokul, Ortaokul ve İmam-Hatip Ortaokulları öğrencileri ve öğretmenleri 24 Nisan 2015 Cuma günü okula gidecektir.

 TÖS’ün KONUYA İLİŞKİN GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİ

 İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin çalışma takvimine göre 24 Nisan 2015 Cuma günü Okul Öncesi, İlkokul, Ortaokul ve İmam-Hatip Ortaokulları öğrencileri için tatil olmayacağını beyan eden illerin valilikleri; 24 Nisan 2015 Cuma günü Okul Öncesi, İlkokul, Ortaokul ve İmam-Hatip Ortaokulları öğrencileri ve öğretmenlerine tatil edeceğini resmi yazı ile okulları duyurmaları bu karmaşıklığı önleyecektir (tespit ettiğimiz bazı iller şunlardır: Balıkesir, Gaziantep, Denizli, İstanbul, Kocaeli, Konya, Manisa).

23 Nisan 2015 Perşembe resmi tatildir. Bu resmi tatilde Okul Öncesi, İlkokul, Ortaokul ve İmam-Hatip Ortaokulları öğrencileri ve öğretmenleri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamak için okuldadırlar. Yanı tatil olan bir günde öğrenci ve öğretmenler çalışmaktadır. Hal böyle olunca çalıştıkları günün ertesi günün tatil yapma Hakkıları kullanmaları gerekmektedir.

24 Nisan 2015 Cuma gününü tatil etmeyen valilikleri buradan uyarır, bu durumun takipçisi olacağımızı duyururuz.

 Dikmen ONAT

TÖS Genel Başkanı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.