Hasan Yalçın Yayla, İstanbul 6 No'lu Şube Toplantısında

Hasan Yalçın Yayla, İstanbul 6 No'lu Şube Toplantısında

Hasan Yalçın Yayla, İstanbul 6 No'lu Şube İşyeri Temsilcileri Toplantısına Katıldı

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 6 No’lu Şube, işyeri temsilcileri toplantısını Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla’nın katılımıyla Beyoğlu Öğretmenevi’nde gerçekleştirdi.

 

İlçe temsilcileri, Kadınlar Komisyonu üyeleri ve ilçe milli eğitim şube müdürlerinin de katıldığı toplantıda konuşan Hasan Yalçın Yayla, emeğin değerli olmasının ve ekmeğin artmasının, özgür, sivil ve demokratik bir siyasal sisteme bağlı olduğunu ifade ederek, “Bugün, birçok ülkede sendikadan, hak ve hukuktan bahsetme imkânı yoktur. Biz, özelde üyelerimiz ve kamu çalışanları genelde ise ülkemiz ve insanlık için mücadele ediyoruz. Çalışanların özlük haklarını korumanın ve geliştirmenin yanında özgürleşmeyi, demokratikleşmeyi, sivilleşmeyi, mazluma destek olmayı, zulmü ortadan kaldırmayı, insanı ve insan onurunu korumayı görev ve sorumluluklarımız arasında görüyor, varlık nedenlerimiz arasında kabul ediyoruz” dedi.



 

İşyeri temsilciliğinin önemine dikkat çeken Yayla, “İşyeri temsilcileri yorulmadan, bıkmadan, hiçbir engel tanımadan, kimseye boyun eğmeden benimsediği dava uğruna durmadan çalışmasını bilen uç beyleridir. İşyeri temsilciliği, üstlendiği sorumluluk gereği önemli bir işleve sahiptir. İşyeri temsilcileri bu bilinçle hareket etmelidir” şeklinde konuştu.

 

İşyeri temsilcilerinin, bulundukları kurumlarda sendikanın görünen yüzü olduğunu dile getiren Yayla, “İşyeri temsilcileri, sendikalarının kuruluş felsefesinde yer alan düşüncenin yaygınlaşmasını sağlayarak, varlığı ve fikirleriyle sendikal çalışmalara yeni bir boyut katarlar” ifadelerini kullandı.



 

Kimseyi değerlerinden, inancından, renginden, kültüründen dolayı ötekileştirmeyen bir anlayışa sahip olduklarını kaydeden Yayla, insanları farklılıklarıyla birlikte kucakladıklarını belirtti.

 

Dünyada 400 milyondan fazla yetim bulunduğuna işaret eden Hasan Yalçın Yayla,  “Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve İHH ile birlikte yürüttüğümüz ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ projesinde gelinen nokta, beklentilerimizin çok altında. Hedefimiz, en az 50 bin yetime ulaşmaktır. Bu konuda gereken hassasiyeti göstereceğinize inancımız tamdır” diye konuştu.

 

Yayla, sendika olarak daha da büyümeleri, daha fazla üyeyle yol almaları gerektiğini kaydederek, “Hedefimiz, 15 Mayıs’ta en az 400 bin üyeye ulaşmaktır. İstanbul 6 No’lu Şube olarak sizlerin de bu konuda üzerinize düşeni yapacağınıza inancımız tamdır” dedi.


?

 

Şekerci: Şubemizi On Binlere Ulaştırma Hedefinde Olmalıyız

 

İstanbul 6 No’lu Şube Başkanı İdris Şekerci ise, emeğin, alın terinin, mücadelenin, değerlerin adı olan Eğitim-Bir-Sen’in şu anki üye sayısını yeterli bulmadığını vurgulayarak, şunları söyledi: “Sendikamızın Türkiye geneli üye sayısını iki katına; şubemizi on binlere ulaştırma hedefinde olmalıyız. Bunun olacağı konusunda da, sizlerin bugünkü katılım durumunuzdan, istekli görünüşünüzden oldukça umutluyum.”

 

Program, Teşkilatlanmadan Sorumlu Şube Başkan Yardımcısı Murat Kendigelen’in teşkilat eğitimi konusundaki sunumuyla sona erdi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.