Hasan Yalçın Yayla: Türkiye'yi Korku Tüneline Sokmak İsteyenlere İzin Vermeyeceğiz

Hasan Yalçın Yayla: Türkiye'yi Korku Tüneline Sokmak İsteyenlere İzin Vermeyeceğiz

Hasan Yalçın Yayla: Türkiye'yi Korku Tüneline Sokmak İsteyenlere İzin Vermeyeceğiz

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, Türkiye’yi korku tüneline sokmak isteyenlere izin vermeyeceklerini söyledi.

 

Eğitim-Bir-Sen Kırıkkale 1 No’lu Şube’nin öğretmenevinde düzenlediği genişletilmiş il divan toplantısında konuşan Hasan Yalçın Yayla, Türkiye’de 100 yıllık ezilmişlik ve baskı döneminin son bulduğunu ifade ederek, “Bu sendika bizlere öz güvenimizi kazandırdı. Bugün biz kendimizi ifade ediyorsak, bu sendikanın var olmasındandır. Çağlayan Adliyesi’nde bir savcımız şehit ediliyor. Yeşilçam sanatçılarından biri, kendisine sorulduğunda, terör eylemi sonucu savcımızı şehit edenlere ‘Ben onlara terörist diyemem’ cevabını veriyor. Bizimle aynı hizmet kolunda faaliyet gösteren bir sendika da web sayfasında bunlara terörist diyemiyor ve bunları eylemci ilan ediyor. Hak arayan özgürlükçüler olarak internet sayfalarında hâlâ duruyor. Ya bunlara teslim edeceğiz bu memleketi ya da bu memlekete sahip çıkacağız” dedi.





Sıkıntılı Bir Süreçten Geçiyoruz

 

Sendika olarak ilk işlerinin üyelerinin, öğretmenlerin, kamu çalışanlarının ve genelde de tüm emek mücadelesi verenlerin hakkını ve hukukunu aramak olduğunu vurgulayan Yayla, şunları kaydetti:



 

“Türkiye ciddi kırılma noktalarından, korku tünellerinden geçti. Yeni oyunlar sahneye konulmaya devam ediyor. 28 Şubat’ta, Eğitim-Bir-Sen, Memur-Sen gibi kurumlar olsaydı biz bunları konuşmamış olacaktık. Çok ciddi kronik sorunlarımız var. Çözüm süreci, yeni anayasa çalışmaları ve seçim dönemi var. Geçen yıl yaşananları sanki tekrar yaşıyoruz. 7 Haziran’a kadar her şeye hazırlıklı olmalıyız. Bu teşkilat, bulunduğu yerde memleketin güvencesi ve sigortası olmak durumundadır. Sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Çok dikkatli ve sağduyulu davranmalı, oynanan oyunlara gelmemeliyiz.”


 

Sümer: Farkımızı Çalışmalarımızla Ortaya Koyduk
 

Eğitim-Bir-Sen Kırıkkale 1 No’lu Şube Başkanı Oktay Sümer ise, amaçlarının bütün insanların ortak sorunlarını çözerek, ülkesi için taşıdığı soylu fikirleri yaşamak ve yaşatmak olduğunu ifade etti. Sümer, “İnsanların ihtiyaçlarına cevap vermeyen, milletin değerlerine yabancılaşmış, şovenist, tek tipçi ideolojilere yaslanan, kendi ruhundaki ağırlıkları karşısındakine yükleyerek kendi uçurumlarına çeken, her şeye kâr-zarar hesabıyla bakan sendikalarla aramızdaki farkı, milletin yanında yer alarak, çalışanların hakkını ve hukukunu koruyarak, bu yolda çok sayıda kazanımın altına imza atarak gösterdik” şeklinde konuştu.  Toplantıya, şube müdürleri, okul müdürleri ve müdür yardımcıları da katıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.