Hasan Yalçın Yayla'dan Hakça Paylaşım ve Adalet Vurgusu

Hasan Yalçın Yayla'dan Hakça Paylaşım ve Adalet Vurgusu

Hasan Yalçın Yayla'dan Hakça Paylaşım ve Adalet Vurgusu

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, herkesin eşit oluşunun yasal zeminini oluşturmaya, özgürlüklerin önünü açmaya ihtiyaç olduğunu ifade ederek, “Hakça paylaşımı ve adaleti sağlamanın çabası içerisindeyiz” dedi.

 

Eğitim-Bir-Sen Kayseri ve Nevşehir şubelerinin il divan toplantısında konuşan Hasan Yalçın Yayla, karanlık ellerin Türkiye üzerindeki kötü emellerine, bu ülke insanının kesinlikle boyun eğmeyeceğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

 

“Ankara’da karanlık ellerin yine düğmeye bastığını görüyoruz. Saldırıda hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yararlananlara acil şifalar diliyorum. Sendika olarak, ülkemizin tekrar karanlık günlere götürülme çabalarını boşa çıkarıp mücadelede mevziyi terk etmeyeceğimizi buradan bir kez daha belirtmek istiyorum. Eğitim-Bir-Sen, bu mücadelenin önemli bir mihenk taşı ve 350 bini aşkın üyesiyle ülkemiz eğitimine önemli katkılarda bulunmayı sürdürecek. Sendikamız kurulduğu günden bu yana söylemiyle eylemi bir olan bir tavır sergilemiştir. Sendikamızın durduğu yerde nettir. Bir sendikanın duruşu zor zamanlarda daha da kendini belli eder. Bugünler de oldukça zor günler.”



 

Özelde üyelerinin, genelde tüm kamu çalışanlarının haklarını savunmak, bu uğurda ömürlerini harcadıkları ücretlerinin adaletle belirlenmesini ve alınmasını sağlamak için mücadele ettiklerini ve bu yolda çok önemli mesafeler kat ettiklerini belirten Yayla, “Adaleti belirlemek için referansımız, çalışanların emeğini sömürmeye alışmış kıt bakış açısı sahiplerinin belirlediği bir piyasanın şehir efsaneleri değil, ‘işçinin hakkını alın teri kurumadan veriniz’ diyen medeniyet değerlerimizdir. Dik durmak, hak olanı bilmek ve hakkımız olanı talepte izzetle durmaktır” şeklinde konuştu.

 

“İhtiyacımız olan şey, herkesin eşit oluşunun yasal zeminini oluşturmak, özgürlüklerin önünü açmaktır” diyen Yayla, Eğitim-Bir-Sen olarak, bütün çabalarının hakça paylaşımı ve adaleti sağlamak olduğunu kaydetti.

 

Konuşmasında toplu sözleşme görüşmelerine de değinen Yayla, 3. Dönem Toplu Sözleşme’nin tarihi bir başarıyla ve çok önemli kazanımların elde edilmesiyle ve tüm kamu görevlilerini memnun eden bir mutabakatla sonuçlandığını ifade etti.


 

Kalkan: Hak ve özgürlükler için çalışmalarımızı sürdürüyoruz

 

Eğitim-Bir-Sen Kayseri 1 No’lu Şube Başkanı Aydın Kalkan, sendika olarak, emek, emekçilerin hakkı, demokrasi, insan hakları, özgürlükler konusunda önemli çalışmaların yapılmasını sağladıklarını, kamu görevlileri adına onlarca kazanıma imza attıklarını dile getirerek, bu anlayışla çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini belirtti. Kalkan, terör saldırılarını şiddetle kınadıklarını sözlerine ekledi.



 

Özdemir: Üniversitede de yetkili olmak istiyoruz

 

Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Özdemir ise, geçen yıl aldıkları yetkiyi bu yıl üniversiteyi de katarak devam ettirmek amacında olduklarını söyleyen Özdemir, “Bunu başarabilmek için mücadelemizi bugünden itibaren başlatıyoruz” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum