"Hırsızlara Değil, Memura Bütçe" Mitingi

"Hırsızlara Değil, Memura Bütçe" Mitingi

GENEL BAŞKAN KONCUK; "28 ARALIK’TA HIRSIZLARA DEĞİL MEMURA BÜTÇE MİTİNGİ YAPIYORUZ" dedi.

GENEL BAŞKAN KONCUK; 28 ARALIK’TA HIRSIZLARA DEĞİL MEMURA BÜTÇE MİTİNGİ YAPIYORUZ

Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendikaların Ankara Şubeleri tanışma ve istişare toplantısı gerçekleştirildi.

 

KONCUK: YENİ SEÇİLEN VE GÖREVLERİNE DEVAM EDEN TÜM ARKADAŞLARIMA BAŞARILAR DİLİYORUM

İstişare toplantısının açılışında bir konuşma yapan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk katılımcıları selamladıktan sonra seçimlerde göreve gelen yeni Şube Başkanları ve Yönetim Kurulu üyelerini tebrik etti. Koncuk, “Şube Genel Kurul sürecimiz artık tamamlanmıştır. Bazı Şubelerimizde yeni Başkanlarımız var, yeni Yönetim Kurulu üyelerimiz var, onlara yeni görevlerinde sonsuz başarılar diliyorum, Allah hayırlı ve uğurlu etsin. Daha önceden bu görev ifa eden ve yeniden görevlerine seçilen arkadaşlarımızın da başarılarının devamını diliyorum.

Ciddi bir mücadele içerisindeyiz, hem kamu çalışanlarının hak ve hukuk mücadelesini yaparken hem de ülkemizin karşı karşıya bulunduğu tehditlerle ilgili Türkiye Kamu-Sen olarak, bu ülkenin milli bir sivil toplum örgütü olarak bu konuda da üzerimize düşen görevleri yerine getirmek hem kamu çalışanlarını uyarmak hem de milletimizi uyarmak görevini elimizden geldiğince yerine getirmeye gayret ediyoruz.” dedi.

 

KONCUK: KAMU ÇALIŞANLARINI DİKKATE ALMAYAN, HESABA KATMAYANLARI 28 ARALIK’TA PROTESTO EDİYORUZ

Ankara’nın önemine dikkat çeken Genel Başkan İsmail Koncuk,  “Buradan çıkan güçlü ses Türkiye’nin her bölgesine dalga dalga yayılmakta ve sonuç alıcı bir özellik arz etmektedir” diyerek 28 Aralık’ta yapılacak olan 2014 yılı Bütçe protesto eylemine vurgu yaptı. Koncuk, “Ankara bizim başkentimiz, dolayısıyla buradan çıkan güçlü ses Türkiye’nin her yerine dalga dalga yayılmakta ve sonuç alıcı bir özellik arz etmektedir.

İşte bu kapsamda 28 Aralık tarihinde Ankara Sakarya caddesinde bütçe ile ilgili protestomuzu yapacağız. Mitingimizin adı HIRSIZLARA DEĞİL MEMURA BÜTÇE mitingidir. Bildiğiniz gibi taleplerimizi ilettiğimiz bir eylemi TBMM Dikmen kapsında yaptık ama bir sonuç alamadık. Toplu Sözleşmede yaşanan eksikliklerin bütçede giderilmesini talep ettik ancak herhangi biri dahi giderilmedi. O nedenle 28 Aralık eylemi kamu çalışanlarını dikkate almayan, onların yaşadığı ekonomik sıkıntıları görmekten uzak bir tavır içinde olan, hatta kamu çalışanlarını hiç hesaba katmayan AKP iktidarını protesto ettiğimiz bir eylem olacaktır.

Bu sebeple 28 Aralık Cumartesi günü Sakarya Caddesinde yapacağımız ve 35 il teşkilatımızın Şube Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri, diğer illerimizin Şube Başkan ve İl Temsilcilerinin katılacağı eyleme Ankara’dan sizlerin ve sizlerin motive edeceği üyelerimizin katılımı son derece önemlidir.” dedi.

 

KONCUK: İMAM HATİPLERİN ADINI KULLANARAK PİSLİKLERİN ÜZERİNİ ÖRTMEYE ÇALIŞIYORLAR

Ülke gündemini sarsan “Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonu” üzerine değerlendirmelerde bulunan Genel Başkanımız İsmail Koncuk, “Evlerinde ayakkabı kutularında milyon dolarlar çıkarken, yüzleri dahi kızarmadan, İmam Hatip Liselerinin adını kullanarak pisliklerini örtmeye çalışıyorlar” dedi. Koncuk, “Bu ülkede rezaletlerin hangi boyutta olduğunu yaşadığımız olaylarla bir kez daha anladık.

Belki de bu boyutta bir rezillik ve pisliğin içinde olduklarını düşünmüyorduk. Gördük ki, Bakan çocukları bu pisliğin göbeğindeler. Ayakkabı kutularında milyon dolarlar bir banka Genel Müdürünün evinden çıkıyor ve utanmadan, yüzleri dahi kızarmadan her zaman yaptıkları gibi İmam Hatip Liselerinin temiz adını kullanarak bu pisliklerini kapatmaya çalışıyorlar. Bu asla kabul edilemez.

O’nun için bunları Türkiye gündeminde tutmalıyız. Bu rezilliği ve kirliliği tüm insanlarımıza anlatmalıyız. Efendim bu bir operasyonmuş, sen önce şu hırsızlığın hesabını ver, şu milyon dolarların kaynağını millete açıkla varsa operasyon yapan o’nun da hesabını gör. Kimse uluslar arası operasyon, çeteler gibi kelimelerin arkasına saklanarak hırsıza sahip çıkmasın. Bir ülkede eğer hırsıza sahip çıkılıyorsa, yapılan hırsızlığa rağmen bu milletin gözünün içine baka baka yalan söyleniyorsa bunu yapanların Allah bin türlü belasını versin.” dedi.

 

KONCUK: TUZ ARTIK KOKMUŞTUR, BU HESABI MİLLETİMİZ GÖRECEKTİR

“Milletin malına el uzatmak bu millete yapılmış bir zulüm ve haksızlıktır” diyen Genel Başkan İsmail Koncuk, Türk milletine çağrıda bulunarak “Bu hesabı siz göreceksiniz” dedi. Koncuk, “Tuz artık kokmuştur. Bundan 15 yıl önce bu olay olsaydı Hükümetlerin istifası ile sonuçlanırdı. Böyle bir iktidarın hiçbir mensubu bu hırsızlığı savunma cesaretini kendinde bulamazdı.

Milletimizin her ferdi  şunu görmek durumundadır. Dinimize göre “küfre rıza küfürdür” ve bu bir küfürdür değerli arkadaşlarım. Milletin malına el uzatmak bu millete yapılmış bir zulüm ve haksızlıktır. Bu hesabı öncelikle milletimizin her bir ferdinin görmesi lazım. Siyasi görüşünüz ne olursa olsun, ideolojiniz ne olursa olsun kimsenin hırsızlığı savunmak gibi bir mecburiyeti yoktur.

Biz siyasi iktidarlara oy verirken, hırsızlığı engellesin, yetimin malını korusun, milletin malını korusun diye destekliyoruz ve iktidar yapıyoruz, hırsızı korusun diye değil. Bu çerçevede kendilerine bir operasyon yapıldığını söyleyen insanlar Hangi mevkii ve makamda olursa olsunlar milletimizin verdiği görevi yapmayan insanlardır.

Türkiye’nin en aydın, en entelektüel insanlarının oluşturduğu en etkili Sivil Toplum Örgütü  Türkiye Kamu-Sen’in bu yapılanları sineye çekmemesi büyük bir mecburiyettir. Şunu düşünmek zorundayız, biz yapmazsak, biz tepki göstermezsek, bu ülkede tepki gösterecek başka mekanizmaların olmadığını bilmek lazım. Biz yapacağız, bir kişi o kadar önemlidir ki, Karakoç’un deyimiyle;

Bir doğrunun imanı, bin eğriyi düzeltir,

Mukaddes davalarda ölüm bile güzeldir” diyor. O’nun için o bir kişinin duruşu son derece önemlidir. Biz Türkiye Kamu-Sen teşkilatları olarak, Şube Başkanlarımızdan Yönetim Kurulu üyelerimize kadar, il temsilcilerimizden işyeri temsilcilerine,  Genel Merkez Yöneticilerine ve Genel Başkanlarına kadar, Türkiye’nin nasıl bir gelecekle karşı karşıya olduğunu bu millete anlatmakla görevliyiz.

Bu ülkede inanıyoruz ki artık yalan rüzgarları sona eriyor, Yüce Allah’ımızın adını, Hz. Peygamberimizin adını kullanan, Yüce dinimizi her alanda istismar edenlerin çirkin yüzleri ortaya çıkıyor, maskeleri düşüyor artık.” dedi.

 

KONCUK: YENİ BİNAMIZDA BU TOPLANTILARIMIZ ÇOK DAHA SIK GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Önümüzdeki süreçte sık sık istişare toplantılarının yapılacağını vurgu yapan Genel Başkanımız İsmail Koncuk, bu bağlamda, Türkiye Kamu-Sen’in yeni hizmet binasında çok amaçlı toplantı salonlarının bulunduğunu ve hizmet binamızın da kısa süre içinde tamamlanacağı müjdesini verdi. Koncuk, “ İnşallah bu toplantılarımız sık sık devam edecek ve istişarelerde bulunacağız. Yeni binamızda da bu toplantılarımızı düzenleyeceğimiz farklı salonlarımızda yer alacak. Bir ay içerisinde inşallah yeni hizmet binamıza taşınacağız.

Türkiye Kamu-Sen Genel Kurulundan bir gün önce diğer Şube Başkanlarımızda  Ankara’ya gelmişken açılışımızı yapacağız ve Genel Kurulumuzda gerçekleştireceğiz. Yeni binamızın da camiamıza hayırlı olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Emeği olan herkese sonsuz teşekkürler ediyorum.” dedi.

Ankara Şubeleri Tanışma ve İstişare ve toplantısına, Türkiye Kamu-Sen Eski Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Başkanı İlhan Koyuncu, Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, Türk İmar-Sen Genel Başkanı Necati Alsancak, Türk Enerji-Sen Genel Başkanı Celal Karapınar, Türk Haber-Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut, Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı Nazmi Güzel, Türk Tarım Orman-Sen Genel Başkanı Ahmet Demirci, Türk Kültür Sanat-Sen Genel Başkanı Hasan Hüseyin Yılmaz, Genel Merkez Yöneticilerimiz, Ankara Şube Başkanlarımız ve Yönetim Kurulu üyelerimiz ve çok sayıda davetli katıldı.

 

  

  

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.