Hocalı Katliamı'nın Sorumluları Yargılansın

Hocalı Katliamı'nın Sorumluları Yargılansın

Hocalı Katliamı'nın Sorumluları Uluslararası Yargı Önüne Çıkarılmalıdır

Azerbaycan’ın Hocalı kasabasında Ermeniler tarafından 600’den fazla soydaşımızı katledildiği, yüzlercesinin yaralandığı ve bin 275 kişinin rehin tutularak her türlü zulmün reva görüldüğü katliamın üzerinden 22 yıl geçti.

 

Ermenilerin Dağlık Karabağ’ı işgaliyle zirveye çıkan zulüm ve zorbalıkların insanlık tarihine kara bir sayfa olarak eklendiği olaylar, insan hakları havarilerinin sesini bile çıkarmaması üzerine binlerce Azeri’nin sürgünü ve 10 binlercesinin ölümüyle sonuçlandı.

 

Eli kanlı Ermeni çeteleri, tıpkı Bosna’da Sırp’ların Boşnak Müslümanlara yaptığı gibi, acımasızca katliamlar yaptılar, Azerileri soykırıma tabi tutarak topraklarını işgal ettiler. Bugün darbecilerin baskısı ve zulmü altında inleyen Mısırlı Müslümanların, Doğu Türkistan’da Çin zulmü altında hayatta kalma mücadelesi veren Müslümanların, Myanmar’da Budist rahiplerin akıl almaz işkenceleri ve insanlık dışı muamelelerine maruz kalarak şehit olan Müslümanların, eli kanlı Esed rejimince Hama’da hunharca katledilen Müslümanların ve Filistin’de Siyonist İsrail tarafından katledilen Müslümanların durumu gibi, Hocalı’da da aynı trajedi yaşanmış ve tarihte kara bir sayfa olarak yerini almıştır.

 

Ermenistan, işgal ettiği tüm topraklardan derhal geri çekilmeli, katliamın sorumluları, işledikleri insanlık suçunun hesabını hem Azeri hem de uluslararası yargı organları önünde vermeli ve gereken cezaya çarptırılmalıdır.

 

Eğitim-Bir-Sen olarak, Hocalı Katliamı ve Karabağ’ın işgali esnasında şehit olanlar başta olmak üzere, Doğu Türkistan’da, Filistin’de, Myanmar’da, Mısır’da, Suriye’de ve dünyanın dört bir yanında zulme uğrayanların acısını acımız kabul ediyor; dün gibi tazeliğini koruyan acıların bir daha yaşanmamasını diliyoruz. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.