Hükümet müjdeyle dolu paketi açıyor!

Hükümet müjdeyle dolu paketi açıyor!

Meclis Genel Kurulu, yılın son yasal düzenlemesini, 12 maddelik 'Torba Kanun' teklifi ile yapacak. Peki 12 maddelik 'Torba Kanun' teklifi paketinin içerisinde neler var? İşte ayrıntılar

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) yılı, seçim vaatlerine ilişkin düzenlemelerin de bulunduğu yoğun bir gündemle bitiriyor. Hükümetin müjdeyle dolu açacağı paketin içerisinde neler var? Ayrıntılar haberimizde...

Türkiye'nin haberine göre Meclis Genel Kurulu, yılın son yasal düzenlemesini, 12 maddelik 'Torba Kanun' teklifi ile yapacak. 

EMEKLİLİK, ASGARİ ÜCRET, ER VE ERBAŞLAR...

Teklifle, 31 Aralık 2015'te sona erecek olan "Öğretim üyeleri için öngörülen emeklilik yaşının, devlet üniversitelerinde görev almaları şartıyla 72 yaşını doldurduğu tarihtir" hükmü, 31 Aralık 2016'ya kadar uzatılıyor. Bunun yanı sıra Türk Silahlı Kuvvetlerinde (TSK) sözleşmeli er ve erbaşların brüt asgari ücret esas alınarak belirlenen maaşları, subay, astsubay ve uzman erbaşlar dahil, TSK'daki kamu görevlileri gibi memur aylık katsayısının esas alınması, teklifte yer alıyor. Askeri öğrencilerin harçlıklarının artırılması, bunun için göstergenin yüzde 100 artırılması da teklifte yer alıyor. 

Vakıfların burs vermek için 31 Aralık 2016'ya kadar bağış alabileceklerini düzenleyen teklifte, Milli Eğitim Bakanlığı'na 12 bin 500 öğretmen kadrosu ihdası da yer alıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.