Hutbede, 'kara cuma'dan duyulan rahatsızlık paylaşıldı

Hutbede, 'kara cuma'dan duyulan rahatsızlık paylaşıldı

Cuma hutbesinden: Son zamanlarda sıkca duydugumuz 'kara cuma' ifadesi, muminler olarak hepimizi rahatsız etti. Zira bizim inancımızda butun gunler Allah'ındır. Her gunun sabahı, aydınlık bir gelecege uyanıstır

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan ve Türkiye genelindeki camilerde okunan cuma hutbesinde, "Son zamanlarda sıkca duydugumuz 'kara cuma' ifadesi, muminler olarak hepimizi rahatsız etti. Zira bizim inancımızda butun gunler Allah'ındır. Her gunun sabahı, aydınlık bir gelecege uyanıstır." ifadelerine yer verildi.

Türkiye genelindeki tüm camilerde, Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan "Gunesın dogdugu en hayırlı gun: Cuma" konulu hutbe okundu.

- "Cuma rahmettir"

Hazreti Peygamberin ifadesiyle gunesin dogdugu en hayırlı gunün cuma olduğu vurgulanan hutbede, "Bu yuzdendir ki cuma, yuce dinimiz İslam'ın sembollerinden biridir. Cuma rahmettir. Cuma berekettir. Cuma huzurdur." ifadeleri kullanıldı.

İslam inancında her bir saniyenin ve günün değerine vurgu yapılarak, "Zamanı yaratan da bizlere emanet olarak lutfeden de Yuce Rabbimizdir. Ve Allah katında zamana ne atfedildiginden, gunlerin nasıl isimlendirildiginden daha onemlisi vaktin nasıl degerlendirildigidir. Her bir nefesimizi Rabbimizin rızası dogrultusunda tuketip tuketmedigimizdir. Kısacık omur sermayemizi ebedi bir kazanca donusturup donusturemedigimizdir." değerlendirmesi yapıldı.

- "Bizim inancımızda butun gunler Allah'ındır"

Hutbede "kara cuma" ifadesine atıfta bulunularak, şu ifadelere yer verildi:

"Son zamanlarda sıkca duydugumuz 'kara cuma' ifadesi, muminler olarak hepimizi rahatsız etti. Zira bizim inancımızda butun gunler Allah'ındır. Her gunun sabahı, aydınlık bir gelecege uyanıstır. Bir inancın sembolunu hedef alan ve mensuplarını yok sayan boylesi saygısız ifade ve yaklasımların bizim gelenegimizde yeri yoktur. Bir dinin kutsalının cılgınca ve sınırsızca bir tuketim anlayısına alet edilmesi asla kabul edilemez bir durumdur. Zihinlerde olumsuz bir algı olusmasına sebep olacak bu tur gayretler karsısında muminler olarak bizlere dusen, dinimize ve degerlerimize sımsıkı sarılmaktır. Bugun insanlıga karsı en onemli gorevimiz, yüce dinimiz Islam'ı, hidayet rehberimiz Kur'an'ı, alemlere rahmet Peygamberimizi en iyi sekilde temsil etmektir, dogru tanıtmaktır. Unutmayalım ki biz bu ugurda gayret ettigimiz muddetce Allah'ın yardımı da bizimle beraber olacaktır."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.